Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Earlybird: Ταμείο ύψους 350 εκατ. ευρώ με έμφαση στην deeptech

Το ταμείο VII θα ασχοληθεί με το επιχειρηματικό λογισμικό, τις Fintech και τη βιωσιμότητα, με ιδιαίτερη έμφαση στη βαθιά τεχνολογία.

Η Earlybird VC έκλεισε το έβδομο ταμείο πρώιμου σταδίου ύψους 350 εκατ. ευρώ, γεγονός που το καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κεφάλαια σε αυτή την κατηγορία. Πριν από μερικά χρόνια η Earlybird χωρίστηκε σε Earlybird West και East, με τη δεύτερη να αναλαμβάνει περιοχές όπως η Κεντρική Ευρώπη και η Τουρκία. Αυτό το νέο ταμείο υπάγεται στην επενδυτική ομάδα Digital West (όπως στη Δυτική Ευρώπη).

Το ταμείο VII της Earlybird Digital West θα ασχοληθεί με το επιχειρηματικό λογισμικό, τις Fintech και τη βιωσιμότητα, με ιδιαίτερη έμφαση στη βαθιά τεχνολογία. Η Earlybird Digital West έχει πραγματοποιήσει πάνω από 17 επενδύσεις από αυτό το νέο ταμείο και περιλαμβάνουν τόσο παλαιότερες όσο και νέες εταιρείες χαρτοφυλακίου, όπως οι Aleph Alpha, Deed, Finmid, Hive Technologies, HiveMQ, Marvel Fusion, MAYD, Remberg, Sikoia και ThingsTHINKING.

Η Earlybird είχε και άλλες πρόσφατες επιτυχίες: τον πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης ύψους 900 εκατ. δολ. για την N26 – που την καθιστά τη δεύτερη πιο πολύτιμη τράπεζα λιανικής στη Γερμανία- και την άνοδο της Isar Aerospace σε μια από τις καλύτερα χρηματοδοτούμενες εταιρείες διαστημικής τεχνολογίας στην Ευρώπη.

Ο Hendrik Brandis, εταίρος και συνιδρυτής της Earlybird, ανέφερε σε δήλωσή του: «Οι εταιρείες του χαρτοφυλακίου μας Isar Aerospace, Aleph Alpha, Marvel Fusion ή SimScale αποδεικνύουν ότι οι νεοφυείς επιχειρήσεις βαθιάς τεχνολογίας βρίσκονται σε άνοδο και προέρχονται από τη συνεχή εργασία των επιστημονικών ιδρυμάτων σε όλη την Ευρώπη. Ο ρόλος μας είναι να προσφέρουμε σε αυτές τις εξαιρετικά επιστημονικές νέες εταιρείες, εκτός από τους άλλους τομείς εστίασής μας, όπως οι τομείς Fintech, Enterprise Software και Sustainability, ευκαιρίες εμπορευματοποίησης και ανάπτυξης σε παγκόσμια κλίμακα, προκειμένου να καταστήσουμε τις πρωτοποριακές ιδέες διαθέσιμες στην κοινωνία». 

Ο Christian Nagel, εταίρος και συνιδρυτής της Earlybird, πρόσθεσε: «Είμαστε ευγνώμονες για το υψηλό επίπεδο δέσμευσης και εμπιστοσύνης που προέρχεται από τους μακροπρόθεσμους επενδυτές μας, πολλοί από τους οποίους μας συνόδευσαν σχεδόν σε όλες τις γενιές των κεφαλαίων μας».

Η Early Bird ιδρύθηκε το 1997 και υποστήριξε, μεταξύ πολλών άλλων, την N26 και την UiPath. Και τους τελευταίους τέσσερις μήνες, δύο ακόμη εταιρείες χαρτοφυλακίου της Earlybird έγιναν Unicorns: Η Aiven, μια φινλανδική εταιρεία λογισμικού που συνδυάζει τον ανοιχτό κώδικα με υποδομές cloud και η OneFootball, μια γερμανική πλατφόρμα αθλητικών και ποδοσφαιρικών μέσων ενημέρωσης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις