Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Netflix: «Damage control» με τη βοήθεια του κοινού!

Μικρές ομάδες συνδρομητών στις ΗΠΑ είχαν τη δυνατότητα να παρέχουν σχόλια σχετικά με το περιεχόμενο της εταιρείας, παρακολουθώντας νέες εκπομπές και ταινίες πριν από την επίσημη κυκλοφορία τους

Το Netflix, το τελευταίο διάστημα, προβάλει ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές πριν από τη δημόσια κυκλοφορία τους σε μικρές ομάδες συνδρομητών στις ΗΠΑ.

Οι συνδρομητές που συμμετέχουν στις ομάδες παροχής feedback, θα παρακολουθήσουν «Αρκετές επερχόμενες ταινίες και σειρές κατά τη διάρκεια περίπου έξι μηνών» και αφού ολοκληρώσουν την παρακολούθηση ενός περιεχομένου, τους ζητείται να συμπληρώσουν μια έρευνα. Στη συνέχεια, η εταιρεία λαμβάνει υπόψη τα σχόλια αυτά για πιθανές αλλαγές πριν από το ντεμπούτο μιας ταινίας ή σειράς.

Το Netflix είναι γνωστό ότι δοκιμάζει πολλά από τα χαρακτηριστικά του λογισμικού του πριν από τις ευρύτερες κυκλοφορίες, όπως η σειρά Top 10 και η λειτουργία «Play Something» shuffle, οπότε ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η εταιρεία δοκιμάζει επίσης το περιεχόμενό της με μικρές ομάδες χρηστών. Η εταιρεία έχει εφαρμόσει αυτή την στραρτηγική από τον Μάιο του 2021.

Οι ομάδες θα μπορούσαν να βοηθήσουν το Netflix να μηδενίσει τις πιθανές άστοχες επιλογές, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την τελευταία έκθεση αποτελεσμάτων της, όπου ανέφερε ότι έχασε συνδρομητές για πρώτη φορά εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Μόλις σήμερα, η Netflix απέλυσε 150 υπαλλήλους και τουλάχιστον 26 εργολάβους, και οι περικοπές αυτές ακολουθούν τις πρόσθετες απολύσεις από τον Απρίλιο. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι πρόκειται να λανσάρει ένα διαφημιστικά υποστηριζόμενο πρόγραμμα και ότι θα πατάξει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις