Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Κ. Τσαούσης πίστεψε στην ελληνική επιχειρηματικότητα, όσο κανένας!

Ο εκλιπών ήταν οικονομικός συντάκτης, από τους πρωτοπόρους στο επιχειρηματικό ρεπορτάζ και είχε εργαστεί για πολλά χρόνια σε πάρα πολλά ειδησεογραφικά site, και όχι μόνο

Η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου Κώστα Τσαούση, σε ηλικία 62 ετών, έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο μας συγκλόνισε όλους. Ο Δημοσιογράφος έχει γράψει την δική του ιστορία στον τομέα της Ελληνικής Δημοσιογραφίας και αναμφίβολα έχει αφήσει το στίγμα του. 

Ο ίδιος έχει γράψει και έχει μιλήσει αρκετά για τον τομέα των επιχειρήσεων, κάνοντας λόγο για επιχειρηματικές ιδέες που λειτουργούν σαν «παράδειγμα» στην δημοκρατική κοινωνία των πολιτών. Δεν εξέταζε ποτέ ένα επιχειρηματικό εγχείρημα μόνο υπό το πρίσμα της οικονομίας και του κέρδους, παρ’ ότι οικονομικός συντάκτης, αλλά εξέταζε το θέμα σαν ένα ψηφιδωτό- ένα σύνολο επιμέρους παραγόντων

Με άρθρα που έχει γράψει στο παρελθόν, έχει μιλήσει για Deals που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, ειδικά στους τομείς της ενέργειας, για την χρήση Big Data και τεχνητής νοημοσύνης με στόχο την καινοτομία. Τέτοιου είδους θέματα συνάδουν με τις αρχές της Startup επιχειρηματικότητας, προωθώντας κατά αυτό τον τρόπο το κυνήγι της καινοτομίας στην εγχώρια αγορά και της ψηφιοποίησης επιχειρήεων. 

Σε ένα TedTalk, που πραγματοποιήθηκε στην Λαμία το 2019, ο Κώστας Τσαούσης μίλησε για τις τοπικές επιχειρήσεις. Με αφορμή το brand «La Mia Stevia», παρουσίασε έναν “άτυπο” οδηγό για την διαχείριση της τοπικής ταυτότητας ενός προϊόντος και ποιοι παράγοντες συμβάλλουν στην επιτυχημένη προώθηση ενός τέτοιου είδους εγχειρήματος. 

Μεταξύ άλλων, ο Τσαούσης τόνισε το παράδοξο, πως παρ’ ότι ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών εκτίμησε την αξία του προϊόντος «La Mia Stevia» (σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με διάφορα στελέχη του συνεταιρισμού- μεταξύ άλλων ο Κ. Μπακογιάννης, Σπανός) στην Λαμία καμία καφετέρια δεν προσφέρει το διεθνώς αναγνωρισμένο τοπικό προϊόν.

Ο ίδιος πίστευε στην ελληνική επιχειρηματικότητα, όχι όμως σαν μια απλή παράθεση στατιστικών, ούτε ως μια επίδειξη νεοπλουτισμού και σπατάλης.

Πίστευε σε αυτήν σαν δημιουργία. Σαν τη δημιουργική προσπάθεια να γίνει η χώρα καλύτερη, να πάρουν σάρκα και οστά έξυπνες ιδέες, να βρεθούν καινοτομίες.

Ο Κώστας Τσαούσης γεννήθηκε το 1960 στην Ελευσίνα και εργάστηκε ως δημοσιογράφος για πάνω από 4 δεκαετίες σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα, sites και συνδρομητικά δίκτυα τηλεόρασης. Με πολλή μεγάλη εμπειρία στον δημοσιογραφικό χώρο, τα τελευταία χρόνια επένδυσε στην δημιουργία ενός καλύτερου, πιο σύγχρονου και πιο ενημερωμένου οικονομικού site στην Ελλάδα, τον Οικονομικός Ταχυδρόμος.

Τον δημοσιογράφο έσπευσαν να αποχαιρετήσουν Startuppers, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, μέσα από αναρτήσεις και δημοσιεύσεις στα προσωπικά τους προφίλ στα social media. Ο τοίχος στο facebook του Κώστα Τσαούση γέμισε από post θαυμασμού και φωτογραφίες με ανθρώπους που δε μπορούν να κρύψουν τον θαυμασμό τους.

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ιδρυτής της Aegean Dots μιλά για την Κώστα Τσαούση και του εύχεται Καλό Παράδεισο.

Η Έφη Λαζαρίδου, Chief Executive Officer της «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» ανάρτησε μια φωτογραφία μαζί με τον δημοσιογράφο όταν είχε το ρόλο του οικοδεσπότη και συντονιστή στο Trophy-Τροφή Challenge, προσδίδοντας ακόμα μεγαλύτερο κύρος σε αυτή την πρωτοβουλία στήριξης της τεχνολογικής καινοτομίας.

Η Αθηνά Πολίνα Ντόβα, Co-Founder & COO της Owiwi δημοσίευσε στο προφίλ της ένα άρθρο τον οικονομικό συντάκτη και έγραψε τα εξής, στο Facebook: «Αν διαβάσει κανείς τα ποστ από χτες που κυκλοφόρησε η είδηση της απώλειας του Κώστα, θα δει μια κοινή συνισταμένη: σχεδόν όλα περιλαμβάνουν τις φράσεις “Ο Κώστας ήταν ο πρώτος που μας άκουσε” , “ήταν ο πρώτος που έγραψε για μας, “ο Κώστας μας έδωσε την ευκαιρία”. Γιατί αυτό ήταν ο Κώστας Τσαούσης: μια μεγάλη αγκαλιά που μας χωρούσε όλους, που ενδιαφερόταν για όλους και που όλοι θα θυμόμαστε την ευκαιρία που κάποτε μας έδωσε. Αγαπούσε πηγαία τους νέους ανθρώπους και τους στήριζε έμπρακτα. Αν αυτό δεν είναι μια άξια παρακαταθήκη, τότε τι. Θα (μας) λείψεις πολύ αγαπημένε φίλε». 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις