Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η πλατφόρμα πληρωμών Modulr «σήκωσε» 83 εκατ. λίρες!

Η υπηρεσία πληρωμών με τεχνολογία SaaS έχει ως στόχο την επικράτηση στον τομέα των πανευρωπαϊκών ψηφιακών συναλλαγών

Η πλατφόρμα πληρωμών Modulr συγκέντρωσε 83 εκατ. λίρες σε έναν γύρο χρηματοδότησης σειράς C υπό την ηγεσία της General Atlantic.

Η Modulr παρέχει υποδομή πληρωμών σε πάνω από 200 κορυφαίους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των Revolut, Wagestream, Sage και BrightPay, και μέχρι σήμερα επεξεργάζεται συναλλαγών ύψους 100 δισ. λιρών. ετησίως. 

Με πάνω από 300 υπαλλήλους και γραφεία στο Λονδίνο, το Εδιμβούργο, το Δουβλίνο και το Άμστερνταμ, η Modulr έχει λάβει άδεια λειτουργίας από την FCA του Ηνωμένου Βασιλείου, την Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας και την Κεντρική Τράπεζα της Ολλανδίας ως υπηρεσίας ψηφιακού χρήματος.

Ο Myles Stephenson, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Modulr, δηλώνει: «Αυτός ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης θα βοηθήσει τη Modulr να γίνει πρωταθλητής των πανευρωπαϊκών πληρωμών. Οι ρυθμιστικές και αδειοδοτικές μας άδειες, η τεχνολογική μας στοίβα και η σύγχρονη και δυναμική προσφορά υπηρεσιών καθιστούν δυνατή για τους πελάτες μας την αυτοματοποίηση και την αξιοποίηση των πληρωμών».

Ο ίδιος αναφέρει ότι η Modulr θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να αυξήσει το γεωγραφικό της αποτύπωμα, επεκτείνοντας την κάλυψη των πελατών και των συνεργατών της σε υφιστάμενες και νέες κάθετες αγορές στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. Στο πλαίσιο των προϊόντων, η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει περαιτέρω τη χρήση των πληρωμών από λογαριασμό σε λογαριασμό και των πληρωμών ανοικτής τραπεζικής, καθώς και να παρέχει στους πελάτες αξιοποιήσιμες πληροφορίες για τα δεδομένα.

Ο Stephenson προσθέτει: «Η εταιρεία θα πρέπει να είναι σε θέση να παρέχει τις υπηρεσίες της σε όλους τους πελάτες. Φιλοδοξία μας είναι να εδραιώσουμε τη θέση της Modulr ως ηγέτη στην ενσωμάτωση της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας στις επιχειρήσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. Ο σύγχρονος κόμβος FinOps που διαθέτουμε δίνει τη δυνατότητα σε μεγάλες επιχειρήσεις, fintechs και ψηφιακές επιχειρήσεις να δημιουργήσουν, να κλιμακώσουν και να ελέγξουν τις ροές χρήματος. Πιστεύουμε ότι οι ευκαιρίες είναι τεράστιες και συνεχίζουν να αυξάνονται με την άνοδο των ψηφιακών πληρωμών».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις