Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Thought Machine διπλασιάζει την αξία της σε 2,7 δισ. δολ.

Η βρετανική fintech σκοπεύει να επεκταθεί στην Ασία και τον Ειρηνικό, με επίκεντρο τις αγορές του Βιετνάμ, της Ταϊλάνδης, της Ινδονησίας, τις Φιλιππίνες, Σίδνεϊ και της Λατινικής Αμερικής

Η βρετανική Thought Machine διπλασίασε την αποτίμησή της σε 2,7 δισ. δολ. σε έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 160 εκατ. δολ. υπό την ηγεσία της Temasek της Σιγκαπούρης και με την υποστήριξη μιας ομάδας κορυφαίων τραπεζών.

Οι νέοι επενδυτές Intesa Sanpaolo και Morgan Stanley, σε συνδυασμό με τους υφιστάμενους χρηματοδότες Eurazeo, ING, JPMorgan Chase, Lloyds Banking Group και SEB στο γύρο, αποδεικνύουν την συνεχώς αυξανόμενη επιρροή της Thought Machine, μεταξύ άλλων επικερδών μετοχών. 

Ο Paul Taylor, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Thought Machine δήλωσε ότι η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη των παγκόσμιων φιλοδοξιών της εταιρείας, με βάση τις υφιστάμενες δραστηριότητές της στη Νέα Υόρκη, τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία. Η Thought Machine έχει θέσει σχέδια για περαιτέρω επέκταση στην Ασία και τον Ειρηνικό, με ανάπτυξη σε αγορές όπως το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία και οι Φιλιππίνες. Η εταιρεία άνοιξε πρόσφατα ένα νέο γραφείο στο Σίδνεϊ για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Αυστραλία και ανοίγει ένα νέο γραφείο στο Μαϊάμι για την εξυπηρέτηση της Λατινικής Αμερικής. «Αυτός ο νέος γύρος χρηματοδότησης που φέρνει την Temasek, τη Morgan Stanley και την Intesa Sanpaolo στην επιχείρηση είναι η δήλωση των προθέσεών μας: σκοπεύουμε να γίνουμε ο ηγέτης στην τεχνολογία core banking, την οποία χρησιμοποιούν οι μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες τράπεζες σε όλο τον κόσμο».

Το ενδιαφέρον της Intesa San Paolo για τη Thought Machine επισημάνθηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο, όταν ανακοίνωσε τα σχέδιά της να χρησιμοποιήσει τον προμηθευτή για τη δημιουργία της βάσης μιας νέας ψηφιακής τράπεζας μαζικής αγοράς, της Isybank

Ο Carlo Messina, director και CEO της Intesa Sanpaolo, δήλωσε: «Επενδύουμε περίπου 40 εκατ. λίρες στην Thought Machine, έναν καινοτόμο fintech και συνεργάτη που θεωρούμε στρατηγικό για τη βιομηχανική αναβάθμιση της Intesa Sanpaolo. Η τεχνολογία τους που βασίζεται στο cloud είναι θεμελιώδους καθώς θα συμβάλλει στην βελτίωση της βασικής τραπεζικής μας τεχνολογία, παρέχοντας τα θεμέλια για τη νέα ψηφιακή μας τράπεζα, την Isybank».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις