Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cyscale: Boost 3 εκατ. ευρώ για την ασφάλεια cloud!

Η Startup ε έδρα την Ρουμανία έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα που αναλύει τυχόν σφάλματα του συστήματος ασφαλείας των επιχειρήσεων, ώστε οι μηχανικοί να επικεντρώνονται σε ζητήματα υψηλότερου κινδύνου

Η Cyscale «σήκωσε» 3 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της ομάδας και τη δυνατότητα διεθνούς επέκτασης. Του γύρου ηγήθηκε η Notion Capital, με τη συμμετοχή της Seedcamp, της GapMinder, του Micha Hernandez van Leuffen, πρώην ιδρυτή της Wercker και τώρα της Fiberplane και της NP-Hard Ventures- και του David Mytton, ιδρυτή της Console.dev και της Server Density. Η εταιρεία είχε συγκεντρώσει νωρίτερα 350.000 ευρώ στο SeedBlink το 2021.

Στόχος της νεοφυούς επιχείρησης είναι να προσφέρει στους οργανισμούς «γραφήματα ασφαλείας» τα οποία εμπεριέχουν δεδομένα από πολλαπλές πηγές ώστε να κατανοήσουν πιθανούς κινδύνους όσον αφορά στα δεδομένα των επιχειρήσεων. 

Μιλώντας για την καταπολέμηση των ζητημάτων υψηλότερου κινδύνου, η Manuela Ticudean, συνιδρύτρια της Cyscale, δήλωσε: «Τα περισσότερα εργαλεία ασφάλειας cloud αναλύουν τις υποδομές cloud, εκτελώντας σύνολα βέλτιστων πρακτικών διαμόρφωσης και επαληθεύοντάς τα σε σχέση με κάθε πόρο cloud. Το πρόβλημα με αυτή την προσέγγιση είναι το ποσοστό των ψευδώς- θετικών αποτελεσμάτων. Αν εξεταστεί μεμονωμένα, ένας πόρος μπορεί να είναι λανθασμένα ρυθμισμένος, αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που καθορίζουν τον πραγματικό κίνδυνο για μια επιχείρηση. Τα ψευδώς θετικά αποτελέσματα δημιουργούν “θόρυβο” και αποτρέπουν τους μηχανικούς ασφαλείας από το να επικεντρωθούν στα ζητήματα υψηλότερου κινδύνου».

Ο συνιδρυτής της Cyscale, Ovidiu Cical, πρόσθεσε: «Η λύση μας είναι εφαρμόσιμη σε ένα σύμπαν προκλήσεων που σχετίζονται με την πλαισίωση της κυβερνοασφάλειας και βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ευκαιρία να συνεργαστούμε με τεράστιο αριθμό εταιρειών και να επεκταθούμε γρήγορα και αποτελεσματικά».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις