Μαδρίτη: E-mobility και «πράσινα» λεωφορεία με την υποστήριξη της Irizar

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Εταιρείας Μεταφορών της Μαδρίτης, η πόλη μειώνει τις εκπομπές ρίπων που παράγονται από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς επανδρώνοντας τον στόλο της με 175 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία

Η Δημοτική Εταιρεία Μεταφορών της Μαδρίτης (Empresa Municipal de Transportes de Madrid – EMT) συνεχίζει να επιδιώκει τον στόχο της για την ηλεκτροκίνηση του στόλου της και, για πέμπτη φορά, ανέθεσε άλλη μια παραγγελία στην Irizar e-mobility, αυτή τη φορά αποτελούμενη από 90 λεωφορεία.

Αυτή η τελευταία παραγγελία σημαίνει ότι η EMT Μαδρίτης θα έχει πλέον συνολικά 175 λεωφορεία Irizar με μηδενικές εκπομπές ρύπων στο στόλο της.
Τα οχήματα Irizar με μηδενικούς ρύπους θα διαθέτουν μπαταρίες τελευταίας γενιάς με ενέργεια άνω των 430 kWh. Η μονάδα έλξης των οχημάτων θα είναι ένας κεντρικός κινητήρας 206 kW.

Τα λεωφορεία μπορούν να φορτιστούν με τη χρήση ανεστραμμένου παντογράφου ή με αργή φόρτιση στο χώρο στάθμευσης

Η ΕΜΤ έχει φιλόδοξα σχέδια για την μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση, εμπιστεύτηκε για πέμπτη φορά την Irizar e-mobility, αναθέτοντάς της παραγγελία για 90 ηλεκτρικά λεωφορεία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραγγελία ηλεκτρικών λεωφορείων που έχει ανατεθεί στην Irizar e-mobility μέχρι σήμερα και είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός για ηλεκτρικά λεωφορεία από την EMT της Μαδρίτης μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τα λόγια του Carlos Sierra, διευθυντή της υπηρεσίας μεταφορών της EMT Μαδρίτης «Η EMT ηλεκτροδοτεί τον στόλο της εδώ και αρκετά χρόνια. Η Irizar e-mobility ήταν στο πλευρό μας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του τεχνολογικού μετασχηματισμού και στη στρατηγική μας που θα καταστήσει δυνατή την ηλεκτροκίνηση του 25% του στόλου μας το 2025».

«Είμαστε πολύ ευγνώμονες στην EMT Madrid για αυτή τη νέα παραγγελία. Είμαστε γεμάτοι υπερηφάνεια που συμμετέχουμε σε αυτό το τεράστιο έργο της EMT Madrid, η οποία είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της ηλεκτροκίνησης των δημόσιων μεταφορών» επισήμανε ο εμπορικός διευθυντής της Irizar e-mobility, Txema Otero.

Τα νέα οχήματα που θα συμπεριληφθούν στον στόλο της EMT θα είναι εξοπλισμένα με μπαταρίες τελευταίας γενιάς 430 kWh της Irizar, οι οποίες θα εξασφαλίσουν στα λεωφορεία βέλτιστη εμβέλεια

Η φόρτιση των οχημάτων θα γίνεται με τη χρήση ανεστραμμένου παντογράφου ή συνδέσμου φορτιστή Combo 2. Και η μονάδα έλξης θα είναι ένας κεντρικός κινητήρας 206 kW.
Οι εξατομικευμένες δοκιμές έγιναν από την EMT Madrid για τη μέτρηση της εμβέλειας και των απαιτήσεων απόδοσης για την ανάθεση του διαγωνισμού. Το Irizar e-mobility πήρε αποτελέσματα ρεκόρ στη δοκιμή, υπερβαίνοντας εύκολα περισσότερα από 350 χιλιόμετρα.
Τα οχήματα θα έχουν μήκος 12 μέτρα δηλαδή μοντέλα λεωφορείων. Θα έχουν δύο πόρτες, 28 θέσεις επιβατών, μία θέση οδηγού και δύο θέσεις για αναπηρικά αμαξίδια. Εκτός από τα περιβαλλοντικά οφέλη των μηδενικών εκπομπών CO2 και των χαμηλών επιπέδων θορύβου, τα λεωφορεία ξεχωρίζουν επίσης λόγω του σχεδιασμού τους. Ο φορέας εκμετάλλευσης επέλεξε να συμπεριλάβει στο στόλο του ορισμένα αισθητικά χαρακτηριστικά του τραμ Irizar ie, όπως η χρήση καμερών αντί για καθρέφτες οπισθοπορείας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις