Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι FinTech φέρνουν τα πάνω κάτω στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα

Το ποσοστό των Αμερικανών που χρησιμοποιούν FinTech αυξήθηκε στο 88% το 2021, από 58% στην προηγούμενη μελέτη. Σύμφωνα με την έρευνα, το FinΤech χρησιμοποιείται επί του παρόντος από περισσότερους Αμερικανούς από ό,τι οι συνδρομές video-streaming (78%) και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (72%) μαζί

Ο κλάδος FinTech αναμένεται να φτάσει τα 305 δισ. δολ. έως το 2025, με εκτιμώμενη ανάπτυξη 25% κάθε χρόνο.

 Η τεχνολογία έχει βοηθήσει τις επιχειρήσεις να παραμείνουν ανταγωνιστικές σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον αντί να γίνουν ξεπερασμένες

 Οι εταιρείες FinΤech έχουν εκτιναχθεί σε δημοτικότητα, συγκεντρώνοντας μια σταθερή ροή νέων συμμετοχών κάθε μέρα, καθώς προσφέρουν πλέον απλούστερες υπηρεσίες που παρέχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας και ταχύτερες λύσεις. Μάλιστα επηρεάζουν σημαντικά και τη δομή της απασχόλησης στον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Σύμφωνα με την ανάλυση της Aegean Equity, το FinTech μπορεί να έχει δύο σημαντικές επιπτώσεις στον χρηματοπιστωτικό κλάδο:

Πρώτον, την απώλεια θέσεων εργασίας

Πολλοί φοβούνται ότι το FinTech θα οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες θέσεων εργασίας στον χρηματoπιστωτικό τομέα. Αυτές οι εταιρείες παρέχουν καινοτόμες υπηρεσίες που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα συνεργάζονται με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Crowdfunding, mobile banking, εφαρμογές και τεχνολογίες διαδικτυακής τραπεζικής εξαλείφουν την ανάγκη των πελατών να επισκέπτονται φυσικά τις τοποθεσίες των τραπεζών και να αλληλεπιδρούν με χρηματοοικονομικούς συμβούλους.

Δεύτερον, την δομή του χρηματοοικονομικού κλάδου

Οι FinΤech προκαλούν τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να επανεξετάσουν τις οργανωτικές δομές, τις λειτουργίες τους και την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών στο ευρύ κοινό. Οι εταιρείες θα είναι πιο αποτελεσματικές, ενώ οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού κλάδου θα πρέπει να διευρύνουν το σύνολο των δεξιοτήτων τους προκειμένου να βρουν δουλειά στον τομέα.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη Έκθεση της PwC Global Fintech, το ζήτημα δεν είναι πλέον αν το fintech θα αλλάξει τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, αλλά μάλλον ποιες εταιρείες θα το εφαρμόσουν πιο αποτελεσματικά και θα αναδειχθούν ηγέτες.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που περιγράφει λεπτομερώς την ταχεία ψηφιοποίηση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, σχεδόν εννέα στους δέκα Αμερικανούς χρησιμοποιούν τώρα κάποια μορφή εφαρμογής FinTech για να διαχειρίζονται τις οικονομικές τους υποθέσεις. Το FinTech έχει πλέον φτάσει να θεωρείται κυρίαρχο ρεύμα, τροφοδοτούμενο εν μέρει από την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία ώθησε τους πελάτες να χρησιμοποιούν το FinTech για τραπεζικές συναλλαγές, πληρωμές και επενδύσεις.

Το ποσοστό των Αμερικανών που χρησιμοποιούν FinTech αυξήθηκε στο 88% το 2021, από 58% στην προηγούμενη μελέτη. Σύμφωνα με την έρευνα, το FinΤech χρησιμοποιείται επί του παρόντος από περισσότερους Αμερικανούς από ό,τι οι συνδρομές video-streaming (78%) και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (72%) μαζί.

Τα επόμενα τέσσερα χρόνια, η παγκόσμια αγορά FinTech αναμένεται να αναπτυχθεί με CAGR (σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης) περίπου 20%, η αγοραία αξία εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 305 δισ. δολ. μέχρι το 2025. Επιπλέον, φέτος ήταν μια στιγμή ορόσημο για τη βιομηχανία FinTech, με τη γραμμή μεταξύ του FinTech και των παραδοσιακών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών να γίνεται όλο και πιο θολή. Σχεδόν κάθε υφιστάμενος χρηματοπιστωτικός οργανισμός συμπεριφέρεται τώρα διαφορετικά και συμμετέχει σε πράξεις καινοτομίας. Ως αποτέλεσμα, οι εν ενεργεία φορείς επενδύουν, αποκτούν και συνεργάζονται με ανταγωνιστές fintech

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις