Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Junior Squeezy: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Μαθητικής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας

Το πρόγραμμα καλεί μαθητές που ενδιαφέρονται για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και θέλουν να παρουσιάσουν τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες να δηλώσουν συμμετοχή

Το πρόγραμμα Μαθητικής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Junior Squeezy του Orange Grove και της Ολλανδικής Πρεσβείας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, επιστρέφει και προσκαλεί μαθητές της Γ’ Γυμνασίου έως και Γ’ Λυκείου που έχουν μία καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα και ενδιαφέρονται για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι τις 5 Οκτωβρίου 2022.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, που θα διαρκέσει από τις 21 Οκτωβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με την καινοτόμο
επιχειρηματικότητα, τη δημιουργία Startups και τον σχεδιασμό επιχειρήσεων με θετικό αποτύπωμα στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον (impact-driven entrepreneurship).

Ταυτόχρονα, θα λάβουν καθοδήγηση από μέλη του δικτύου εκπαιδευτών και μεντόρων της θερμοκοιτίδας Orange Grove και της Ολλανδικής Πρεσβείας, στο οποίο περιλαμβάνονται επιτυχημένοι επιχειρηματίες του Startup οικοσυστήματος και ανώτερα στελέχη από το corporate περιβάλλον στην Ελλάδα και διεθνώς.

Το επιχειρηματικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά εβδομαδιαίων εργαστηρίων και mentoring πάνω σε βασικές έννοιες της καινοτόμου επιχειρηματικότητας καθώς και startup μεθοδολογίες και εργαλεία, από business model canvas και problem/solution fit έως budgeting και marketing, τα οποία οι μαθητές θα κληθούν να εντάξουν στην επιχειρηματική τους πρόταση. Παράλληλα, δεδομένου ότι το πρόγραμμα βασίζεται στην έννοια της εκπαίδευσης μέσω της επιχειρηματικότητας και δεν αφορά μόνο την επιχειρηματικότητα, οι συμμετέχοντες θα εμβαθύνουν στον επιχειρηματικό τρόπο σκέψης και θα αναπτύξουν ικανότητες όπως, μεταξύ άλλων, κριτική σκέψη, δημιουργικότητα, δημιουργία αξίας, συνεργασία, επικοινωνία, επίλυση προβλημάτων κ.ο.κ.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με το Junior Squeezy Demo Day όπου 6 ομάδες θα κληθούν να
«ανέβουν» στη σκηνή του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και να παρουσιάσουν την
επιχειρηματική τους ιδέα στην κριτική επιτροπή και σε επιλεγμένο κοινό.

Το πρόγραμμα μαθητικής επιχειρηματικότητας Junior Squeezy θα πραγματοποιηθεί υβριδικά ή
διαδικτυακά (ανάλογα με τις συνθήκες) και παρέχει τη δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους από όλη την ελληνική επικράτεια να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής. Οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν ατομικά ή σε ομάδες έως 5 ατόμων και πρέπει να έχουν πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 5 Οκτωβρίου 2022: https://orangegrove.eu/apply-2022-squeezy/ 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις