Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Bloom εξασφάλισε 300 εκατ. λίρες και αναβαθμίζει το Ecommerce

H Revenue-based Startup παρέχει χρηματοδότηση σε επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου- με διαφανείς διαδικασίες και σταθερές χρεώσεις

Χρηματοδότηση 300 εκατ. λιρών εξασφάλισε η Bloom σε ένα γύρο χρηματοδότησης υπό την ηγεσία της Credo Capital Partners και της  Fortress Investment Group.

Με επικεφαλής τον James Hickson, πρώην επικεφαλής του Fintech Enterprise της Morgan Stanley και πρώην επενδυτικό σύμβουλο FinTech της Credo Capital Partners, η Bloom ειδικεύεται στην παροχή κεφαλαίων σε αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως διαδικτυακά.

Η Startup ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας στο Λουξεμβούργο, το προϊόν της Bloom βασίζεται σε ένα ευέλικτο μοντέλο τιμολόγησης και ανάπτυξης που συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά ενός ανακυκλούμενου πιστωτικού προϊόντος, χρεώνοντας τους πελάτες μόνο για ό,τι χρησιμοποιούν, πάντα με διαφάνεια του κόστους και σταθερές χρεώσεις.

«Δεν είμαστε μια ακόμα εταιρεία revenue», λέει ο Hickson. «Εκτιμούμε ότι οι όσοι ασχολούνται με το ηλεκτρονικό εμπόριο έχουν επιβαρυνθεί με υπερβολικές χρεώσεις ύψους 125 έως 200 εκατ. λιρών με βάση το τρέχον καθεστώς τιμολόγησης. Το ποσά αυτά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για περισσότερα αποθέματα, αυξημένη διαφημιστική δαπάνη ή κίνητρα για τους πελάτες. Είδαμε μια ευκαιρία να καινοτομήσουμε αντί να ενταχθούμε απλώς στο κοπάδι. Έτσι το κάναμε».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις