Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η τούρκικη Trendyol προετοιμάζεται για πανευρωπαϊκή καριέρα!

Ο πρώτος τούρκικος dectacorn απολαμβάνει τεράστιας απήχησης στην eCommerce αγορά του Βερολίνου και ετοιμάζεται για νέα ανοίγματα σε Λουξεμβούργο και Άμστερνταμ

Η Trendyol ανακοίνωσε την επέκταση της στη Ευρώπη. Ο πρώτος dectacorn της Τουρκίας – με αξία 16,5 δισ. δολ. ύστερα από έναν επιτυχημένο γύρο χρηματοδότησης το 2021, ανακοίνωσε πως σκοπεύει να προσλάβει περισσότερους από 200 υπαλλήλους στο Βερολίνο, για να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στη Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Αφού δοκίμασε «τα νερά» στην πατρίδα της, η εταιρεία Ε-commerce με έδρα την Τουρκία, που υποστηρίζεται από την Alibaba και τη Softbank, εισέρχεται τώρα στην Ευρώπη. Και το πρώτο της βήμα είναι η Γερμανία. Σύμφωνα με την εταιρεία, το App της για κινητά έχει σημειώσει σχεδόν ένα εκατ. λήψεις στη Γερμανία. Η εταιρεία ανάλυσης ιστοσελίδων Similar Web κατέταξε την Trendyol ως τη δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα μόδας στη Γερμανία τον Φεβρουάριο του 2022. Η πλατφόρμα είχε αντλήσει τεράστια χρηματοδότηση ύψους 1,5 δισ. δολ. τον περασμένο Αύγουστο, γεγονός που την κατέστησε τον πρώτο δεκάκοσμο της χώρας, με αξία 16,5 δισ. δολ.

Η δραστηριότητα της εταιρείας στη Γερμανία κλιμακώνεται γρήγορα

Αναμένεται ήδη να αποφέρει περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους. Μέχρι το 2025, η Trendyol αναμένει να αυξήσει τον όγκο εργασιών της στη Γερμανία σε πάνω από 3

President of Trendyol

δισ. ευρώ. Έτσι, φαίνεται ότι η στρατηγική ανάπτυξη να ανοίξει το πρώτο της γραφείο εκτός Τουρκίας στο Βερολίνο, μπορεί να τροφοδοτήσει τα φιλόδοξα σχέδια επέκτασής της στην ήπειρο. Μιλώντας για τους λόγους για τους οποίους η Γερμανία είναι μια σημαντική αγορά για την εταιρεία, ο Çağlayan Çetin, πρόεδρος του ομίλου Trendyol, δήλωσε: «Η Γερμανία είναι μια σημαντική αγορά για την εταιρεία: “Η παρουσία μας στη Γερμανία σηματοδοτεί την έναρξη της σχεδιαζόμενης πανευρωπαϊκής επέκτασής μας. Το γραφείο του Βερολίνου θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε περαιτέρω την παρουσία μας στη γερμανική αγορά. Η Trendyol επενδύει σε αποθήκες και κέντρα διακομιδής στην Ανατολική Ευρώπη για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πελατών μας στη Γερμανία. Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ετών, θα διατεθούν 65.000 τετραγωνικά μέτρα αποθηκευτικού χώρου στην Ευρώπη για την υποστήριξη της επέκτασης στις τοπικές αγορές».

Ο Çetin, ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει τα σχέδια της εταιρείας σχετικά με μια αρχική δημόσια προσφορά (IPO) με διπλή εισαγωγή στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ή του Λονδίνου

Μετά την είσοδό της στη Γερμανία, η εταιρεία έχει προγραμματίσει την ανάπτυξη γραφείων στο Άμστερνταμ και το Λουξεμβούργο αργότερα μέσα στο έτος και την είσοδό της στο Λονδίνο το 2023. Μέχρι το τέλος του έτους, ο παίκτης του ηλεκτρονικού εμπορίου θα προσλάβει περισσότερους από 200 υπαλλήλους στο Βερολίνο, για να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στη Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο Shibu Tharakan, CEO και CoFounder πρόσθεσε: «Έχουμε επιμεληθεί τις προσφορές των προϊόντων μας ώστε να αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες των πελατών μας στη Γερμανία. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι Γερμανοί πελάτες μας θα έχουν την τελευταία λέξη της μόδας σε συνδυασμό με την εμπειρία των πελατών και της παράδοσης, η οποία θα οδηγήσει στην επιτυχία μας στη Γερμανία και όχι μόνο. Το γραφείο μας στο Βερολίνο είναι η αρχή ενός φιλόδοξου σχεδίου για την επέκταση του ευρωπαϊκού μας αποτυπώματος».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις