Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Komon: Boost 2 εκατ. δολ. για την δημιουργία NFT-accessed communities

Η Startup με έδρα την Μαδρίτη έχει ως στόχο να βοηθήσει την online καλλιτεχνική κοινότητα συνδυάζοντας την δημιουργικότητα και την καινοτομία

Σημαντική βοήθεια 2 εκατ. δολ. εξασφάλισε η Komon, με έδρα τη Μαδρίτη, ενόψει της έναρξης λειτουργίας της διαδικτυακής δημιουργικής πλατφόρμας με πρόσβαση σε NFT. Η Komon θα επιτρέψει στους θαυμαστές να αγοράσουν ένα NFT για να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια αποκλειστική διαδικτυακή κοινότητα για διάφορους καλλιτέχνες. Η προχρηματοδότηση θα αξιοποιηθεί για την στελέχωση της ομάδας στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Η Samaipata (η προηγούμενη εταιρεία του Fernández-Medrano, νυν Founder του Komon), η Adara Ventures, η Inveready και η Shilling αποτέλεσαν κάποιους από τους επενδυτές του συγκεκριμένου pre-seed γύρου, καθώς και ένας αριθμός επιχειρηματικών αγγέλων στον κόσμο του Web3.

Η Komon υποστηρίζει πως οι καλλιτέχνες που αγωνίζονται να βγάλουν χρήματα μέσω των παραδοσιακών Social Media επιθυμούν να σχηματίσουν αποκλειστικές κοινότητες με πρόσβαση σε NFT για τους θαυμαστές τους. «Οι περισσότεροι από τους φίλους και τους αγαπημένους μας είναι καλλιτέχνες και έχουμε βιώσει από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι να ζήσουν από τη δουλειά τους», επισήμαναν οι ιδρυτές. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πάντα θέλαμε να ξεκινήσουμε μια εταιρεία που συνδυάζει την δημιουργικότητα και την τεχνολογία».

Και οι δύο ιδρυτές είχαν καλλιτεχνικό ξεκίνημα: Ο Fernández-Medrano είναι ηθοποιός και ο Bevilacqua ήταν επαγγελματίας βιολιστής

Και οι δύο βλέπουν τα NFTs ως μια ευκαιρία να δώσουν στους καλλιτέχνες επαληθεύσιμη ιδιοκτησία της δουλειάς τους και να βγάλουν κάποια χρήματα από την πώληση NFT για να γίνουν μέλη των αποκλειστικών «κλαμπ» τους. «Οι ενδιαφερόμενοι πληρώνουν για να γίνουν μέλη του κλαμπ και στη συνέχεια, μέσα στο χώρο, θα έχουν πρόσβαση σε διάφορες αποκλειστικές εμπειρίες πολλών ειδών». δήλωσε ο Fernández-Medrano. «Η ομορφιά των NFTs είναι ότι μπορείτε να τα πουλήσετε όποτε θέλετε, μπορείτε να τα νοικιάσετε, μπορείτε να τα δώσετε σε κάποιον ως δώρο».

Η Komon ιδρύθηκε από τον Sebastián Fernández-Medrano, ο οποίος πέρασε επτά χρόνια στο επιχειρηματικό κεφάλαιο, ως πρώην επικεφαλής της Samaipata, μιας εταιρείας VC που επενδύει σε ψηφιακές πλατφόρμες, και τον επιστήμονα πληροφορικής Manuel Bevilacqua, ο οποίος εργάστηκε σε εταιρείες όπως η Capchase και η Returnly. O ίδιος επισημαίνει πως τα κέρδη της εταιρείας θα προέρχονται από την προμήθεια που θα παρακρατούν επί της τιμής των NFTs και αναμένουν να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τους επόμενους μήνες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις