Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

NatWest: Νέο σύστημα αναγνώρισης API για εταιρικούς πελάτες

H εμπορική τράπεζα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο υιοθετεί νέες τεχνολογίες και αναπτύσσει ένα καινοτόμο σύστημα αναγνώρισης χρήστη μέσω e-banking για την διασταύρωση και την επαλήθευση συναλλαγών

Η NatWest εγκαινίασε ένα API που επιτρέπει στους εμπορικούς πελάτες να ενσωματώσουν την Επιβεβαίωση δικαιούχου στα δικά τους συστήματα και διαδικασίες.

Η επιβεβαίωση του δικαιούχου εισήχθη σε όλο τον τραπεζικό κλάδο του Ηνωμένου Βασιλείου τον Ιούνιο του 2020 για την καταπολέμηση των απατεώνων και την προστασία από τα λάθη των πελατών. Η τεχνολογία επιτρέπει στους τραπεζικούς πελάτες να πραγματοποιούν έλεγχο σε μεμονωμένες πληρωμές μέσω της πλατφόρμας e-banking, διασφαλίζοντας ότι τα στοιχεία λογαριασμού που εισήγαγε ο αποστολέας αντιστοιχούν επακριβώς με εκείνα του δικαιούχου.

Το νέο API της NatWest θα επιτρέπει στους εμπορικούς πελάτες να πραγματοποιούν μαζικούς ελέγχους σε σχέση με τα στοιχεία του εξερχόμενου δικαιούχου, για πληρωμές που πραγματοποιούνται με τη χρήση των Bacs, Chaps και Faster Payments

Ο Gaurav Gaur, επικεφαλής εμπορικών πληρωμών του ομίλου NatWest, αναφέρει: «Η επιβεβαίωση του δικαιούχου ήταν μια καινοτομία που άλλαξε τα δεδομένα στη μάχη κατά της απάτης και των απατών στο Ηνωμένο Βασίλειο και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάσουμε το δικό μας API που θα επιτρέψει στους εμπορικούς πελάτες να εφαρμόσουν αυτή τη λειτουργία στα δικά τους συστήματα. Αυτό όχι μόνο θα ανιχνεύσει τις δόλιες και λανθασμένες πληρωμές, αλλά το CoP έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει το λειτουργικό κόστος και βελτιώνει την ψηφιακή διαδρομή για τους πελάτες».

Οι επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να χρησιμοποιήσουν το API της NatWest για την επιβεβαίωση του δικαιούχου, θα πρέπει βέβαια να διαθέτουν την τεχνική ικανότητα και τους πόρους εντός της επιχείρησής τους για να εφαρμόσουν το API με δικό τους κόστος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις