Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η One AI «κλείδωσε» 8 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη NLP υπηρεσιών

H εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης εισάγει νέα μοντέλα επεξεργασίας φυσικής γλώσσας ανοικτού κώδικα με στόχο την βελτιστοποίηση των υπηρεσιών των επιχειρήσεων

Χρηματοδότηση ύψους 8 εκατ. δολ. εξασφάλισε η One AI την ηγεσία του Ariel Maislos, της Tech Aviv, του CEO της Sentinel One, Tomer Wiengarten, και άλλων ανώνυμων εταιρειών επιχειρηματικών επενδύσεων και business angels. Η Open AI σχεδιάζει NPL μοντέλα (επεξεργασίας φυσικής γλώσσας).

Σύμφωνα με έρευνα του 2021 από την John Snow Labs και την Gradient Flow, το 60% των ηγετών τεχνολογίας ανέφερε ότι οι προϋπολογισμοί τους για NLP αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 10% σε σύγκριση με το 2020, ενώ το ένα τρίτο δήλωσε ότι οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 30%. Η One AI υποστηρίζει ότι ένα μέρος των εσόδων του seed round θα διατεθεί για την επέκταση της ομάδας 22 ατόμων, η οποία περιλαμβάνει 10 επιστήμονες δεδομένων NLP.

Πρόκειται για μια έντονα ανταγωνιστική αγορά. Πέρα από τις καλά εξοπλισμένες Startups όπως οι OpenAI, Cohere, AI21 Labs και Hugging Face και τους τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Google, η Microsoft και η Amazon, υπάρχει μια νέα «σοδειά» προμηθευτών που χτίζουν υπηρεσίες NLP πάνω σε μοντέλα AI ανοιχτού κώδικα. Αλλά ο Yochai Levi, ένας από τους Co-Founders της One AI – βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία.

Ο Levi υποστηρίζει πως «Οι σημαντικότερες προκλήσεις που ταλαιπωρούν την ανάπτυξη του NLP είναι η δυσκολία επεξεργασίας μοντέλων ανοιχτού κώδικα. Για παράδειγμα, ένα μοντέλο δημιουργίας κειμένου που έχει εκπαιδευτεί για την ταξινόμηση ιατρικών αρχείων δεν θα ήταν κατάλληλο για μια εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για τη δημιουργία διαφημίσεων. Επιπλέον, τα μοντέλα πρέπει να επανεκπαιδεύονται συνεχώς με νέα δεδομένα – για να μην μεταδίδουν «old news»,  χαρακτηριστικό παράδειγμα, το GPT-3 της OpenAI απαντά στην ερώτηση «Ποιος είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ;» με την απάντηση «Ντόναλντ Τραμπ», επειδή εκπαιδεύτηκε με δεδομένα πριν από τις εκλογές του 2020.

Η One AI προσφέρει ένα σύνολο μοντέλων που μπορούν να αναμειχθούν και να συνδυαστούν σε έναν αγωγό για την επεξεργασία κειμένου μέσω μιας ενιαίας κλήσης API. Κάθε μοντέλο επιλέγεται και εκπαιδεύεται για τη δυνατότητα εφαρμογής του στην επιχείρηση, δήλωσε ο Levi, και ταιριάζει αυτόματα από την πλατφόρμα με την εργασία και τον τομέα ενός πελάτη (π.χ. σύνοψη συνομιλίας, διορατικότητα πωλήσεων, ανίχνευση θεμάτων και διόρθωση). Τα μοντέλα της One AI μπορούν επίσης να συνδυαστούν με μοντέλα ανοικτού κώδικα και ιδιόκτητα μοντέλα για την επέκταση των δυνατοτήτων της One AI.
Το API της πλατφόρμας δέχεται εισόδους κειμένου, φωνής και βίντεο διαφόρων μορφών. Με το στούντιο γλώσσας της One AI, οι χρήστες μπορούν να πειραματιστούν με τα API και να δημιουργήσουν κλήσεις για χρήση στον κώδικα. «Με την ωρίμανση των γλωσσικών τεχνολογιών AI, ήρθε επιτέλους η ώρα οι μηχανές να αρχίσουν να προσαρμόζονται σε εμάς», δήλωσε ο CEO Amit Ben. «Η υιοθέτηση των εργαλείων γλωσσικής κατανόησης από την ευρύτερη κοινότητα προγραμματιστών είναι ο τρόπος για να φτάσουμε εκεί».

Η One AI τιμολογεί την υπηρεσία NLP σε διάφορες βαθμίδες, συμπεριλαμβανομένης μιας δωρεάν υπηρεσίας που περιλαμβάνει την επεξεργασία έως και ένα εκατ. λέξεων το μήνα. Η επιπρόσθετη «βαθμίδα ανάπτυξης» προσθέτει 100.000 λέξεις για 1 δολάριο.

Το εμπόδιο που θα πρέπει να ξεπεράσει η One AI είναι να πείσει τους πελάτες ότι οι υπηρεσίες της είναι πιο ελκυστικές από ό,τι υπάρχει ήδη εκεί έξω. Τον Απρίλιο, η OpenAI δήλωσε ότι δεκάδες χιλιάδες προγραμματιστές χρησιμοποιούσαν το GPT-3 μέσω του API της για τη δημιουργία λέξεων για πάνω από 300 εφαρμογές.

Η NPL αγορά για το 2020 αποτιμήθηκε στα 16,53 δισ. δολ., θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της πίτας για τους νεοεισερχόμενους.

Πρόσθεσε ο CEO και CO- Founder της TehAviv, Yaron Samid: «Η γλώσσα είναι ο πιο πολύτιμος ανεκμετάλλευτος πόρος, πέρα από την εμβέλεια των περισσότερων προϊόντων και εταιρειών. Αυτό ισχύει για τους περισσότερους κλάδους και τομείς και έχει ως αποτέλεσμα αρνητικά αποτελέσματα που περιλαμβάνουν τα πάντα, από χαμένες πωλήσεις, μέχρι χαμηλότερα επίπεδα δέσμευσης και αφοσίωσης των χρηστών και ζημιά στη φήμη. Το Unleashing Language AI μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε τη δύναμη αυτών των αδόμητων δεδομένων και να τα μετατρέψουμε σε χρήσιμες πληροφορίες και γνώσεις».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις