Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cosmote: Η είσοδος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή

O όμιλος ΟΤΕ συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία για ΜμΕ» του Ελλάδα 2.0 του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Η Cosmote σε συνεργασία με την Eltrun (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) παρουσίασε σήμερα (31/5/22) την έρευνα «Η Ψηφιακή Ετοιμότητα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα- 2022» σε αίθουσα του Μουσείου της Ακρόπολης. Ο καθηγητής του ΟΠΑ, Γιώργος Δουκίδης και Διευθυντής Marketing Εταιρικών & Επιχειρησιακών Πελατών Ομίλου ΟΤΕ, Θάνος Φαλάγγας παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας.

Μεταξύ άλλων μίλησαν για την ψηφιακή ετοιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και την ανάγκη για την αξιοποίηση νέων ψηφιακών μέσων, καθώς και τις νέες τάσεις στο Ecommerce. Στην έρευνα συμμετείχαν μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν τηλεφωνικές συνεντεύξεις- με ελάχιστη έως έντονη ψηφιακή παρουσία.

Τα δεδομένα της έρευνας, η οποία είχε πραγματοποιηθεί και το 2020, παρουσιάζει μια σημαντική αύξηση 10% του ψηφιακού τους αποτυπώματος. Βέβαια, παρ’ ότι παρατηρείται αύξηση, αναγκαία κρίνεται η κατάρτιση του προσωπικού και των επιχειρήσεων με σημαντικά εφόδια προκειμένου να αυξηθεί ο δείκτης ψηφιακής ετοιμότητας και ωρίμανσής τους. Με αυτό τον τρόπο οι θεμέλιοι λίθοι της εγχώριας οικονομίας θα καταφέρουν να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, να αναπτύξουν βιωσιμότερες στρατηγικές management καθώς και να λάβουν ορθότερες αποφάσεις.

Η Cosmote στέκεται δίπλα στις επιχειρήσεις, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την προώθηση της πρωτοπορίας, εξοπλίζει και επεκτείνει το δίκτυό της με νέες Οπτικές FTTH. Η εταιρεία στοχεύει, με την ανάπτυξη του επενδυτικού αυτού πλάνου ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, να φτάσει τις ένα εκατομμύριο παροχές fiber μέχρι το τέλος του 2022 καθώς και να αναβαθμίσει την ταχύτητα του ίντερνετ σε 750.000 εταιρικούς πελάτες – που δεν μπορούν ακόμα να αξιοποιήσουν την Fiber υπηρεσία.

Επιπρόσθετα, η Cosmote απελευθερώνει την ομιλία χωρίς μεταβολή στις χρεώσεις για επιπλέον στήριξη των επιχειρήσεων- ενώ παράλληλα παρέχει μια ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών με το πρόγραμμα Grow Your Business, όπως υπηρεσίες IoT λύσεις, Cloud τηλεφωνικά κέντρα και υπηρεσίες marketing.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις