Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Egg: Επιχειρηματική αποστολή στο Ισραήλ για 9 ελληνικές Startups!

Η επίσκεψη στο Ισραήλ, που είναι ένα από τα ισχυρότερα οικοσυστήματα καινοτομίας παγκοσμίως, πραγματοποιείται κατόπιν συμφωνίας με το Entrepreneurship Forum Israel

Εννέα καινοτόμες ελληνικές εταιρείες βρέθηκαν στο Ισραήλ, στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος εξωστρέφειας του egg για την ενίσχυση της Startup επιχειρηματικότητας. Η αποστολή ξεκίνησε την Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022, θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022, και είναι η τρίτη (3η ) κατά σειρά επιχειρηματική αποστολή εξωστρέφειας μέσα στο 2022, καθώς έχουν ήδη προηγηθεί σημαντικές δράσεις του egg, στο Ντουμπάι και τη Βαρκελώνη, με πρωτοβουλία της egg – enter•grow•go.

Η επίσκεψη στο Ισραήλ, που είναι ένα από τα ισχυρότερα οικοσυστήματα καινοτομίας παγκοσμίως, πραγματοποιείται κατόπιν συμφωνίας με το Entrepreneurship Forum Israel (EFI). Την Eurobank εκπροσωπούν ο Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του egg, κ. Μιχάλης Βλασταράκης, και η Διευθύντρια του egg, κα Ρούλα Μπαχταλιά, συνοδεύοντας τους εκπροσώπους των εταιρειών

Οι εννέα εταιρείες του egg, που συμμετέχουν, δραστηριοποιούνται στους εξής κλάδους: 

  • Αγροτική τεχνολογία (Agritrack)
  • Ψηφιακό Τουρισμό (keeano)

O Πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ, κ. Κυριάκος Λουκάκης, δήλωσε: «Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ισραήλ υποστηρίζει ενεργά κάθε προσπάθεια εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Δίνει έμφαση στον τομέα της καινοτομίας, όπου το Ισραήλ βρίσκεται στην πρωτοπορία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το egg στέλνει αντιπροσωπεία 9 εκπροσώπων ελληνικών νεοφυών εταιρειών για επίσκεψη έρευνας στο Ισραήλ. Αποδεικνύει έμπρακτα τη βαθιά πίστη της Eurobank στην ελληνική επιχειρηματικότητα και στις δυνατότητες των καινοτόμων αυτών εταιρειών να αποκτήσουν τεχνογνωσία, ίσως και πιθανούς επενδυτές, μέσα από τις επαφές τους με το ανεπτυγμένο οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας του Ισραήλ.».

Ο Γενικός Διευθυντής Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank, κ. Μιχάλης Βλασταράκης, δήλωσε: «Το egg δημιουργεί σταθερά ευκαιρίες για νέες, υγιείς, καινοτόμες επιχειρήσεις στο ξεκίνημά τους, εστιάζοντας στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και στην εξασφάλιση πολύτιμων εφοδίων σε όλα τα αναπτυξιακά τους στάδια. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η αποστολή που διοργανώνουμε για 9 δυναμικές εταιρείες του egg, στο Ισραήλ, το οποίο είναι αναντίρρητα ένα από τα ισχυρότερα σημεία αναφοράς στο παγκόσμιο οικοσύστημα καινοτομίας. Η Eurobank θα συνεχίζει να στέκεται δίπλα στους ταλαντούχους, ικανούς, επιστήμονες και επιχειρηματίες, εντείνοντας περαιτέρω τις προσπάθειες της, σε μια συγκυρία ισχυρών προκλήσεων για την παγκόσμια οικονομία».

Στο πλαίσιο της αποστολής, τα στελέχη της Eurobank και οι εκπρόσωποι των startups, έχουν σειρά από συναντήσεις με ανώτατα στελέχη του οικοσυστήματος καινοτομίας, αλλά και τεχνολογικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο Ισραήλ, ενώ έχουν προγραμματιστεί και κύκλοι mentoring για του εκπροσώπους των συμμετεχουσών startups με καταξιωμένους επιχειρηματίες και επενδυτές, μέσω των επιχειρηματικών επαφών του EFI.

Στο πλαίσιο του προγράμματος εξωστρέφειας του egg, τα τελευταία έξι (6) χρόνια έχουν γίνει, συνολικά, 13 αποστολές σε μεγάλα ξένα οικοσυστήματα νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Μέση Ανατολή, δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερες από 70 νέες ελληνικές εταιρείες, που έχουν φιλοξενηθεί στο egg, να δικτυωθούν στο εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί πως και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παρά τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, το egg ανέπτυξε σειρά πρωτοβουλιών, συνεχίζοντας να στηρίζει με κάθε τρόπο την εξωστρέφεια του ελληνικού οικοσυστήματος startup.

Το egg, που σχεδίασε και υλοποιεί η Eurobank, σε συνεργασία με το Corallia του Ε.Κ. Αθηνά, από το 2013, για την υποστήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, στηρίζει πολυδιάστατα τους συμμετέχοντες που αναζητούν χρηματοδότηση, εξωστρέφεια και επιχειρηματική δικτύωση, συμβάλλοντας παράλληλα στην αποτελεσματική διασύνδεση της ακαδημαϊκής, επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας στη χώρα. 

Περισσότερες πληροφορίες για το egg – enter•grow•go μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις