Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Upway: 23 εκατ. ευρώ για την προώθηση του e-mobility!

Τα νέα funds, που εξασφάλισε η γαλλική Startup, προορίζονται για ανάπτυξη πράσινων λύσεων προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκδημοκρατισμός των ηλεκτρικών μετακινήσεων για ένα βιωσιμότερο και προσιτό μέλλον

Η Upway εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 23 εκατ. ευρώ με για την επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης με στόχο την επικράτηση των «πράσινων» μέσων μεταφοράς σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Lead fund του γύρου αποτέλεσαν η Exor Seed και η Sequoia Capital. Στον γύρο συμμετείχαν εξίσου η Origins καθώς και μικρότεροι επενδυτές – όπως η Global Founders Capital και angel investorts που δραστηριοποιούνται στον τομέα του mobility, συμπεριλαμβανομένου του Henri Moissinac, CEO και συνιδρυτή της Dott και της Moving Capital. Η Startup είχε αντλήσει νωρίτερα 5 εκατ. ευρώ fund τον Νοέμβριο του 2021. Η νέα χρηματοδότηση θα βοηθήσει την εταιρεία να ταξιδέψει στη Γερμανία, την Ολλανδία και τις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του 2022. Επί του παρόντος, η εταιρεία λειτουργεί στη Γαλλία και το Βέλγιο.

Η παριζιάνικη Startup στοχεύει να προωθήσει έναν νέο – φιλικό προς το περιβάλλον – τρόπο μετακίνησης σε όλη την Ευρώπη μέσω ηλεκτρονικών ποδηλάτων από διάσημες μάρκες, που ανακαινίζονται στη Γαλλία από επαγγελματίες μηχανικούς σε 20 διαφορετικά σημεία ελέγχου

Με κίνητρο την επέκταση των ποδηλατοδρόμων, την μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στις πόλεις, την αυξημένη πίεση που ασκούν τα e-waste στον πλανήτη και την άνθιση της κυκλικής οικονομίας, η αγορά των ανακαινισμένων ηλεκτρικών μετακινήσεων σημειώνει άνοδο.

Η αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων σημείωσε αύξηση 28% πέρυσι μόνο στη Γαλλία, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 60% των εσόδων από τις πωλήσεις στη συνολική αγορά ποδηλάτων (1,3 δισ. ευρώ)

Σήμερα, σχεδόν ένα στα τέσσερα ποδήλατα που πωλούνται στη Γαλλία είναι ηλεκτρικά ποδήλατα. Και όμως, οι υψηλές τιμές (2.000 ευρώ κατά μέσο όρο), η έλλειψη προσφοράς που οδηγεί σε καθυστερήσεις παράδοσης (6-8 μήνες) και οι ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση της μπαταρίας στα μεταχειρισμένα μοντέλα αποτελούν τροχοπέδη στο «δρόμο» προς την εύκολη υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης.

Ο Toussaint Wattinne, CEO και COFounder της Upway, δήλωσε: «Τα ποδήλατα της Upway είναι ένα αποτελούν τις πιο αξιόπιστες επιλογές της αγοράς: “Υποστηρίζοντας την Upway, οι επενδυτές μας επιβεβαιώνουν ότι το μέλλον των μετακινήσεων είναι ηλεκτρικό, βιώσιμο και προσιτό. Αποδεικνύει ότι η προσφορά μας ανταποκρίνεται σε μια ολοένα και πιο ισχυρή ζήτηση από τους καταναλωτές που θέλουν να ταξιδεύουν με χαμηλότερο κόστος, περιορίζοντας παράλληλα το αποτύπωμα άνθρακα».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις