Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Bosch VC επενδύσει σε Startups που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής

Ο γερμανικός όμιλος στρέφει το ενδιαφέρον σε νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν λύσεις πράσινης τεχνολογίας και ενέργειας, αυτοματοποίησης και ανάπτυξης πλατφόρμας IoT

Νέο επενδυτικό ταμείο από την Bosch, το πέμπτο κατά σειρά, που προορίζεται για την προώθηση των Startup επιχειρήσεων.

Η Bosch επιθυμεί να χρηματοδοτήσει νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν ως στόχο να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και διατήρησης των φυσικών πόρων

Ο νέος μοχλός ανάπτυξης, ύψους 295 εκατ. δολ. (250 εκατ. ευρώ) – αυξάνει τα επενδυτικά ποσοστά κατά 53 εκατ. δολ. της Bosch VC. Ωστόσο η δραστηριοποίηση της γερμανικής εταιρείας τεχνολογίας στον τομέα του deep tech είναι αρκετά περιορισμένη. Πρόκειται, άλλωστε, για έναν ιδιαίτερα ανερχόμενο τομέα, όπως υπηρεσίες IoT και αυτόνομα οχήματα. 

«Η πράσινη τεχνολογία βρίσκεται εξίσου ψηλά στην ατζέντα της εταιρείας – συμπεριλαμβανομένων της ηλιακής ενέργειας, της δέσμευσης του άνθρακα και των εναλλακτικών καυσίμων», δήλωσε ο CEO Ingo Ramesohl. Συνήθως, η Bosch VC υποστηρίζει νεοφυείς επιχειρήσεις στο στάδιο Series A ή B, επενδύοντας μέχρι περίπου 27 εκατ. δολ. στον κάθε γύρο (25 εκατ. ευρώ).

Εκτός από την υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων περιβαλλοντικής τεχνολογίας, η Bosch δήλωσε πρόσφατα ότι θα επενδύσει περίπου 3,5 δισ. δολ. για την ανάπτυξη «κλιματικά ουδέτερης» τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτροκίνησης οχημάτων, ηλεκτρολυτών υδρογόνου και αντλιών θερμότητας.

Σε σύγκριση με τη γερμανική μητρική της εταιρεία, έναν όμιλο 135 ετών, η Bosch VC διοικείται από μια σχετικά μικρή ομάδα με 22 διευθυντές επενδύσεων. Ο αριθμός αυτός πρόκειται να αυξηθεί, σύμφωνα με τον Ramesohl, με την επικείμενη έναρξη λειτουργίας ενός νέου αμερικανικού γραφείου στη Βοστώνη. Το γραφείο της ανατολικής ακτής έρχεται «πολύ σύντομα, ουσιαστικά την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε ο Ramesohl. Θα λειτουργεί παράλληλα με το γραφείο της Bosch VC στο Sunnyvale της Καλιφόρνιας.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις