Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μετάβαση από τις «έξυπνες» στις… ευφυείς πόλεις!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 10ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο RGC 2022, με στόχο την προώθηση της ψηφιοποίησης και της τεχνολογικής ανάπτυξης των πόλεων

Η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων για την μετάβαση από τις «έξυπνες» στις «ευφυείς» πόλεις ήταν το αντικείμενο της επόμενης συνεδρίας «Intelligent Cities» του 10ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου RGC 2022.

«Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχαν τόσα χρήματα μαζεμένα για την ψηφιακή μετάβαση. Αν τα αθροίσουμε μαζεύεται σχεδόν μισό δισεκατομμύριο και πρέπει να δούμε πως τα χρήματα αυτά θα φτάσουν σε πραγματικές εφαρμογές και θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα» τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, επισημαίνοντας ότι οι πολίτες ακόμη δεν έχουν γνωρίσει όλο το εύρος των ψηφιακών εφαρμογών που παρέχονται από το κράτος.

Αξιοσημείωτα ήταν και τα συμπεράσματα έρευνας της Data Consultants, που παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Άσπρος, για το πως βλέπουν οι πολίτες τους δήμους. Σύμφωνα με αυτά, ενώ οι δημότες δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις πόλεις τους και τις υπηρεσίες/διαδικασίες που τους παρέχονται, μόλις το 11% χρησιμοποιεί τις ψηφιακές/ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την διεκπεραίωση των υποθέσεων ενώ το υπόλοιπο περίπου 90% επισκέπτεται το Δήμο ή το ΚΕΠ.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης οι Δήμαρχοι Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, Δωρίδας Γιώργος Καπετζώνης, Χίου Σταμάτης Καρμαντζης, Δήμαρχος Χίου καθώς επίσης και οι Michael Donaldson, Επίτροπος της Βαρκελώνης για την Ψηφιακή Καινοτομία, την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και ο Αντώνης Χαζίρης, Συγκοινωνιολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις