40 εκατ. δολ. εξασφάλισε η ελληνική Ergeon σε ένα γυρω χρηματοδότησης σειρά Β με lead fund την Prysm.
Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Jiayue He και τον Οδυσσέα Τσατάλο, ο οποίος ήταν συνιδρυτής της εταιρείας Upwork, η οποία τώρα είναι IPO, και του λογιστικού λογισμικού Intacct, το οποίο εξαγοράστηκε από τη Sage έναντι 850 εκατ. δολ. Το σκεπτικό της εταιρείας είναι απλό: δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε να παραγγείλει κατασκευαστικά έργα όπως φράχτες, δρόμους και άλλα με τον ίδιο τρόπο που παραγγέλνει άλλα προϊόντα και υπηρεσίες στο διαδίκτυο. Το σημερινό γλυκό σημείο της εταιρείας είναι τα έργα που είναι πολύ μικρά για να δικαιολογήσουν έναν γενικό εργολάβο, αλλά που θα μπορούσαν πραγματικά να επωφεληθούν από έναν τέτοιο. Η Ergeon κάνει τις προσφορές στους πελάτες και στη συνέχεια χρησιμοποιεί τοπικούς συνεργάτες για την ολοκλήρωση των εργασιών.
Σε ένα seed γύρο χρηματοδότησης, η εφαρμογή για την παρακολούθηση της υγείας της καρδιάς συγκέντρωσε 12 εκατ. δολ. υπό την ηγεσία της Quiet Capital.
Οι Dr. Jarrad Aguirre και Dre Limberopoulos ίδρυσαν την εταιρεία αφού εργάστηκαν σε άλλες εταιρείες αρχικών σταδίων. Είδαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια νεοφυή επιχείρηση που θα επικεντρωνόταν στην αλλαγή των αποτελεσμάτων για την υγεία της καρδιάς.
Οι καρδιακές παθήσεις και τα εγκεφαλικά επεισόδια αποτελούν κύρια αιτία θανάτου και αναπηρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, το 80% των πρόωρων καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων μπορούν να προληφθούν, σύμφωνα με το CDC. Η υγεία της καρδιάς επηρεάζει τους πάντες, αν και συχνά δεν είναι στην κορυφή του μυαλού μέχρι να συμβεί κάτι όπως μια καρδιακή προσβολή.
ΗMatternet εξασφάλισε χρηματοδότηση από τo ταμείο «Phaistos Investment Fund» της 5G Ventures, σε έναν γύρο χρηματοδότησης σειράς Β. Η του Ανδρέα Ραφτόπουλου, με έδρα τις ΗΠΑ παρέχει υπηρεσίες μικρομεταφορών με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε αστικές περιοχές στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και τη Μέση Ανατολή.
Στο πλαίσιο της επενδυτικής συμφωνίας, η Matternet θα ιδρύσει θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα (MAtternet Europe) για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της
Η Matternet Europe θα εδρεύει στο Τεχνολογικό Πάρκο «Λεύκιππος» του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών «Δημόκριτος», όπου θα συνεργάζεται με την επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Media Networks. Ο «Δημόκριτος» αποτελεί μέρος του δικτύου συνεργασίας που έχει αναπτύξει η 5G Ventures για την υποστήριξη των επενδυτών της Phaistos με υποδομές, τεχνογνωσία και πρόσβαση σε πόρους Ε&Α.
Σύμφωνα με τον CEO και CO-Fouder τηςfinloup, Αντώνη Πρέντζα, «Όταν χορηγείται πίστωση, αυτή περιορίζει σε άτομα που πληρούν συγκεκριμένα και σε μεγάλο βαθμό ξεπερασμένα προσόντα και με υψηλά επιτόκια, έξοδα καθυστέρησης ή ακόμη και συνδρομές. Ως εκ τούτου, ένα σημαντικό ποσοστό των Ελλήνων καταναλωτών – όπως οι millennials και η Gen Z – μένουν χωρίς επιλογές, με αποτέλεσμα να στερούνται πράγματα που χρειάζονται τώρα και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν προκαταβολικά. Αυτοί οι καταναλωτές έχουν την κατάλληλη οικονομική για να αγοράσουν με πίστωση».
H deep tech Startup έχει ως στόχο να φέρει την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι εφαρμογές για smartphone προωθούν τις υπηρεσίες τους. Συνήθως, οι προωθητικές εκστρατείες βασίζονται στα δεδομένα των χρηστών – τα οποία συνήθως συλλέγονται προέρχονται από cookies και data- brokers.
Την Lerna AI υποστηρίζουν εξίσου ένας αριθμός επενδυτών-αγγέλων, μεταξύ αυτών, ο Δρ Σταύρος Παπαδόπουλος, Founder και CEO της σημαντικά αποδοτικής εταιρείας διαχείρισης δεδομένων TileDB. Ο ίδιος αναφέρει: «Είμαι ενθουσιασμένος που επενδύω στη Lerna AI, μια νεοφυή επιχείρηση με μια ισχυρή τεχνολογική ιδρυτική ομάδα με μεγάλη εμπειρία στην προστασία των δεδομένων, που δημιουργεί ένα ανατρεπτικό προϊόν για προγραμματιστές κινητών τηλεφώνων που προστατεύει τα δεδομένα των χρηστών. Μου αρέσει το γεγονός ότι η Lerna AI συνδυάζει την καινοτομία βαθιάς τεχνολογίας με την ηθική των δεδομένων».
Χρηματοδότηση ύψους 550 χιλ. ευρώ εξασφάλισε ηAthroa Innovations, εταιρεία μικρομετοχών με έδρα την Αθήνα, με στόχο την αύξηση των επενδύσεων σε ομάδες deeptech με γνώμονα τη διανοητική ιδιοκτησία. Ο γύρος πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση ενός ιδιώτη επενδυτή, στον οποίο προστέθηκε το νεοσύστατο Optimality Fund, καθώς και η Big Pi Ventures, ο αρχικός επενδυτής της Athroa.
Η Athroa επικεντρώνεται στη συνεργασία με εφευρέτες και ιδρυτές σε παγκόσμιο επίπεδο για την ανάπτυξη στοχευμένων λύσεων σε πολύπλοκες προκλήσεις για την ανθρώπινη και πλανητική υγεία. Η Athroa επενδύει σε Startups και συμβάλλει στη λειτουργία τους για να επιταχύνει την πορεία τους προς την αγορά. Η διεπιστημονική ομάδα της Athroa φέρνει σε επαφή ιδρύματα Έρευνας και Ανάπτυξης, επενδυτές και τη βιομηχανία καταλύοντας την επιχειρηματική ανάπτυξη και τη συγκέντρωση κεφαλαίων για τις εταιρείες χαρτοφυλακίου της.
Η ελληνική Startup Bryq πρόσφατα άντλησε χρηματοδότηση ύψους 4 εκατ. δολ. από το επενδυτικό ελληνικό κεφάλαιο Big Pi Ventures καθώς και από το ολλανδικό No Such Ventures, σε έναν pre A γύρο.
Η ελληνική Startup έχει αναπτύξει μια νέα τεχνολογική λύση με στόχο να βοηθήσει τις εταιρείες στον τομέα του HR. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εργαλείο αξιολόγησης που συνδέει τις ικανότητες και τα γνωρίσματα των υποψηφίων με τα χαρακτηριστικά και τις απαιτήσεις κάθε θέσης. Την ίδια στιγμή, το σύστημα που έχει αναπτύξει επιχειρεί να εξασφαλίσει τη διαφάνεια της διαδικασίας πρόσληψης και αφαιρεί τυχόν προκαταλήψεις εις βάρος υποψηφίων. Το 2021 η εταιρεία κατέγραψε για πρώτη φορά κέρδη, ενώ τα ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα από την παροχή των υπηρεσιών της αγγίζουν τα 2 εκατ.
Η Bryq μέσα από τη λύση της φιλοδοξεί, μεταξύ άλλων, να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μειώσουν τις «απώλειες» που έχουν από τις αποχωρήσεις των εργαζομένων και να προσελκύσουν ταλέντα από το εξωτερικό, ιδίως όταν πρόκειται για απομακρυσμένη εργασία. «Ολοι τελικά θα στραφούν σε λύσεις που να μπορούν να βελτιστοποιούν την αξία του ανθρώπου. Κάποτε εστίαζες σε τι θέση εργασίας θες να μπεις. Τώρα σημασία έχει ποια θέση θα σου ταιριάζει, για να αποδίδεις στην εταιρεία, να μείνεις εκεί και να είσαι και εσύ ικανοποιημένος». Η Bryq επιχειρεί να συμβαδίσει με τις ανάγκες του λεγόμενου future of work (μέλλον της εργασίας), το οποίο έχει επηρεαστεί από τις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, μέσω του remote working αλλά και του φαινομένου της μεγάλης παραίτησης. Η πλατφόρμα της Bryq έχει χρησιμοποιηθεί από 200 εταιρείες με πάνω από 500 εργαζομένους, ανάμεσα στις οποίες: ΕΥ, Teleperformance, Deliveroo, Viva Wallet κ.ά., ενώ μέσα από το σύστημά της έχει «επεξεργαστεί» τουλάχιστον 1 εκατ. υποψηφίους.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.