Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μια σημαντική πρωτοβουλία στην Ελλάδα για νέους CEOs και μελλοντικούς tech leaders!

Το πρόγραμμα του Entrepreneurs’ Organisation για το scale up νέων επιχειρήσεων, με παρουσία σε περισσότερες από 50 πόλεις παγκοσμίως και με 1.000 και πλέον μέλη από όλο τον κόσμο

Ένας ιδιαίτερος θεσμός λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια στην Ελλάδα, βοηθώντας νέους επιχειρηματίες ώστε να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, την εταιρεία τους και τους ανθρώπους γύρω τους. Μια πρωτοβουλία του Entrepreneurs’ Organization (ΕΟ), το πρόγραμμα «EO Accelerator» είναι ουσιαστικά ο «καταλύτης» που επιτρέπει στους επιχειρηματίες πρώτου σταδίου να… απογειώσουν την εταιρεία τους στο επόμενο επίπεδο, με στόχο να αυξήσουν τον τζίρο της σε πάνω από 1 εκατ. δολ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το 4% των επιχειρήσεων παγκοσμίως ξεπερνάει το φράγμα του 1 εκατ. δολ. και οι περισσότερες μένουν εγκλωβισμένες σε έναν αέναο κύκλο επιβίωσης. Ο κύριος λόγος είναι η αδυναμία των ιδρυτών τους να ωριμάσουν οι ίδιοι ως μάνατζερ, αλλά και να προετοιμάσουν τις επιχειρήσεις τους ώστε να ανταποκριθούν στη σωστή διαχείριση του αυξανόμενου τζίρου και προσωπικού.

Το «EO Accelerator» είναι ένα πρόγραμμα φτιαγμένο από επιχειρηματίες για επιχειρηματίες, που στόχο έχει να εμπλουτίσει τις δεξιότητες των μελών του, δίνοντάς τους τα εφόδια για να εξελιχθούν τόσο σε προσωπικό όσο και σε ηγετικό επίπεδο. Στις 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί Open Day, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το «EO Accelerator», να συζητήσουν με επιχειρηματίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για την εμπειρία τους και εφόσον το επιθυμούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για το 2022-2023.
O Γιώργος Λούντος δήλωσε για την εμπειρία του στο πρόγραμμα: «Προσωπικά η αξία που πήρα είναι ανυπολόγιστη και αντιμετωπίζω εντελώς διαφορετικά τον τρόπο που συντονίζω όλη την ομάδα της BIOEMTECH, ενώ ταυτόχρονα αισθάνομαι πως πλέον έχω πολύ περισσότερο χρόνο για άλλα πράγματα. Επίσης γνώρισα πολλούς, ορεξάτους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν όραμα, σκέφτονται θετικά, έχουν την πορεία τους, τις οικογένειές τους και όλο αυτό δίνει πολύ θετική ενέργεια». Το chapter της Αθήνας είχε φέτος 15 ενεργά μέλη από όλη την Ελλάδα, ενώ περισσότερα από 20 έχουν αποφοιτήσει ήδη, ολοκληρώνοντας τον τριετή κύκλο. Η μοναδικότητα του προγράμματος έγκειται στην εφαρμογή των πρακτικών και των διαδικασιών του βιβλίου «Scaling Up» του Verne Harnish, που θέτει τις βάσεις για
το θεωρητικό σκέλος του προγράμματος.
Βασικές αξίες του «ΕΟ» είναι ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη, η δίψα για νέες γνώσεις, η επιδίωξη υψηλών στόχων, οι τολμηρές αποφάσεις και η ομαδικότητα, αρχές που θέλει να μοιραστεί και με όσους επιλέξουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «EO Accelerator».

Η Μοναδική δομή του προγράμματος

Η δομή του «EO Accelerator» είναι ιδιαίτερη. Aποτελείται από έναν συνδυασμό τεσσάρων Learning Days τον χρόνo ημερίδες με εισηγητή ο οποίος αναλαμβάνει να καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες σε θέματα Strategy, Cash, Operations και People, που αποτελούν τους 4 βασικούς πυλώνες του προγράμματος. Ταυτόχρονα, κεντρικό στοιχείο του «EO Accelerator» είναι το Accountability Group, μια μικρή ομάδα υποστήριξης και αλληλεπίδρασης που εξασφαλίζει και ελέγχει, υπό την καθοδήγηση ενός επιχειρηματία-μέλους του EO (coach), την πρόοδο των μελών της τόσο σε προσωπικό όσο και σε εταιρικό επίπεδο.
Τα Accountability Groups πραγματοποιούν τακτικές συναντήσεις μία φορά το μήνα και σε καθεστώς πλήρους εχεμύθειας οι συμμετέχοντες θέτουν στόχους που αφορούν τους 4 βασικούς πυλώνες του προγράμματος, μοιράζονται την πρόοδό τους στην πορεία για επίτευξη των στόχων αυτών και τις δυσκολίες που τυχόν αντιμετωπίζουν. Μέσα από αυτή την αλληλεπίδραση αναλαμβάνουν δεσμεύσεις απέναντι στην υπόλοιπη ομάδα και εμπνέονται με νέες ιδέες από τα υπόλοιπα μέλη που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις και μοιράζονται τις εμπειρίες τους.
Στα Αccountability Groups οικοδομούνται ουσιαστικές σχέσεις και οι participants απολαμβάνουν τη στήριξη από peers προκειμένου να κατακτήσουν τους στόχους που έχουν θέσει για την εταιρεία
τους αλλά και για τον εαυτό τους.

Ο Ηλίας Μπογόρδος, CEO του Keeano, αναφέρει: «Στην πρώτη κιόλας επαφή με τον «EO Accelerator», μου έγινε γνωστό πως τα εργαλεία, η δομή και οι 4 βασικοί πυλώνες του προγράμματος θα άλλαζαν για τα καλά τον τρόπο που λειτουργούμε ως εταιρεία. Στην πορεία, όμως, έζησα ένα πρόγραμμα που βασίζεται στην προσωπική εξέλιξη του ανθρώπου-επιχειρηματία, που εμπιστεύεται, μοιράζεται, συμπάσχει, καταλαβαίνει, προχωράει, τολμάει και αναπτύσσεται ως σύνολο μαζί με την ομάδα του. Το «ΕΟ Accelerator» είναι ένα μαγικό ταξίδι εξερεύνησης και επαναπροσδιορισμού».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Founders και Co-Founders εταιρειών που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης, με τζίρο/funding από 250.000 έως 1 εκατ. δολ. και ομάδα τουλάχιστον 2 ατόμων. Η ολοκλήρωση του προγράμματος «EO Accelerator» κυμαίνεται στα 2 με 3 χρόνια, όμως οι συμμετέχοντες αντλούν εφόδια που θα τους χρησιμεύουν για μια ζωή.
«Όταν μοιράζεσαι όσα σε δυσκολεύουν με ανθρώπους που μπορούν να σε καταλάβουν, η προσπάθεια γίνεται κάθε φορά λίγο και πιο εύκολη», είναι το βασικό σλόγκαν του «EO Accelerator».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις