Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Axomove: Next level φυσικοθεραπεία με απομακρυσμένα ψηφιακά εργαλεία

Χρηματοδότηση 1,6 εκατ. δολ. εξασφάλισε η γαλλική Startup με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της καινοτόμου λύσης τη και την ενίσχυση της ομάδας πωλήσεων, του χαρτοφυλακίου επενδυτών της και την ενίσχυση τους περιεχόμενου θεραπευτικής εκπαίδευσης

Χρηματοδότηση 1,6 εκατ. δολ. έκλεισε η Axomove με στόχο την καλύτερη παρακολούθηση των ασθενών της και τη συμμόρφωση με τις ασκήσεις αποκατάστασης.

Η χρηματοδότηση διεξήχθη με επικεφαλής το ισπανικό επενδυτικό ταμείο Faraday Venture Partners, τον όμιλο οικιακής φροντίδας Santélys και την Groupe JLO, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην υγεία και την ποιότητα του εργασιακού περιβάλλοντος.

Με τη νέα αυτή χρηματοδότηση, η Axomove θα αναπτύξει τη λύση ηλεκτρονικής υγείας σε μεγάλη κλίμακα στους κύριους πελάτες-στόχους της. Οι προτεραιότητες περιλαμβάνουν επίσης την ενίσχυση της ομάδας πωλήσεων, την ενίσχυση των επενδύσεων στην ιατροοικονομική αξιολόγηση και την ενίσχυση του περιεχομένου της θεραπευτικής εκπαίδευσης. Η εταιρεία θα συνεχίσει επίσης τις προσπάθειες Ε&Α για την ανάπτυξη νέων λειτουργιών για ασθενείς και επαγγελματίες με τεχνολογία καταγραφής κίνησης.

Η καινοτομία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και της τηλεϊατρικής συνεχίζει να αποτελεί πεδίο ανάπτυξης με σημαντικά περιθώρια κερδοφορίας.  Ένα βασικό μοτίβο είναι η ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων υγείας που διευκολύνουν τη διαχείριση του well being των ασθενών και των γιατρών.

Η γαλλική Startup έχει αναπτύξει μια λύση απομακρυσμένης φυσικοθεραπείας που ενισχύει την αξιοποίηση πατεντών και είναι διαθέσιμη για νοσοκομεία, κέντρα αποκατάστασης και ασφαλιστικές εταιρείες. Επιτρέπει στους γιατρούς να διασφαλίζουν ότι οι ασθενείς τους ακολουθούν σωστά τη θεραπεία για να αποφύγουν τις υποτροπές και την επιδείνωση της κατάστασής τους, χωρίς να χρειάζεται να πραγματοποιούν τακτικές δια ζώσης συνάντησης – ελαχιστοποιώντας τις περιττές μετακινήσεις και βελτιώνοντας τον τρόπο διαχείρισης του χρόνου των ειδικών. Για τις εταιρείες, βοηθά τους εργαζόμενους με μυοσκελετικές διαταραχές να μειώσουν τον σωματικό πόνο μέσω θεραπευτικών κινήσεων, προσφέροντας λύσεις προληπτικής φροντίδας.

Ο Clément Morel, πρόεδρος και συνιδρυτής της Axomove, δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που έχουμε συγκεντρώσει διάφορους επενδυτές- αφενός ένα χρηματοδοτικό ταμείο ευρωπαϊκής διάστασης και, αφετέρου, δύο εταιρικά κεφάλαια που ευθυγραμμίζονται απόλυτα με τις φιλοδοξίες μας στον τομέα της πρόληψης και της αποκατάστασης της σωματικής υγείας. Εκτός από την οικονομική τους στήριξη, αυτός ο συνδυασμός τεχνογνωσίας θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε ταχύτερα στις δύο βασικές αγορές μας».

Η Axomove ιδρύθηκε το 2017 από τον Pierre-Yves Carlier, φυσιοθεραπευτή, και τον Boris Leveque, πρώην επαγγελματία παίκτη του χάντμπολ, και δημιουργήθηκε με το όραμα να επαναπροσδιορίσει τη φυσιοθεραπεία και την αποκατάσταση. Στόχος είναι η βελτίωση της παρακολούθησης των ασθενών και της συμμόρφωσης με τις ασκήσεις αυτοαποκατάστασης μέσω της υιοθέτησης της ψηφιακής τεχνολογίας.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις