Εγκαίνια του υπερσύγχρονου campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Πάτρα

Η τελετή εγκαινίων πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων της Δυτικής Ελλάδας και πλήθους κόσμου.

Με μια λαμπερή εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων υπερσύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Πάτρα, επί της οδού Ερμού 78, παρουσία πλήθους κόσμου, ανάμεσα στους οποίους πολλοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, θεσμών και παραγωγικών φορέων της Δυτικής Ελλάδας και εκλεκτοί προσκεκλημένοι. 

Την τελετή άνοιξε η δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου, που καλωσόρισε το κοινό και ανέφερε λίγα λόγια για την σαραντάχρονη ιστορία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, καθώς και για τη συνεργασία του με κορυφαία Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Η Νικόλτσιου συντόνισε εξαιρετικά τη βραδιά, κερδίζοντας τον κόσμο με την ηρεμία και την ευγένειά της.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Κολλεγίου, Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, ιδιαίτερα συγκινημένος λόγω της καταγωγής του από την Αχαΐα, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία τους ευχαριστώντας όλους τους ομιλητές, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους. Ο Ροδόπουλος ανέδειξε τους λόγους για τους οποίους το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελεί αυτή τη στιγμή τον μεγαλύτερο ιδιωτικό φορέα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και επικεντρώθηκε στο θετικό κοινωνικό αντίκτυπο που επιφέρει η δραστηριότητα του Κολλεγίου συνολικά για τη χώρα. «Για να είμαστε τόσο αποδεχτοί από το κοινωνικό σύνολο, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των νέων ανθρώπων και των γονιών τους, σημαίνει πως κάτι κάνουμε καλά», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ενώ δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει πως όσα έχει πετύχει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο μέχρι σήμερα τα οφείλει στους άξιους συνεργάτες του, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο πως η δουλειά που γίνεται στο Κολλέγιο είναι συλλογική. 

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος εστίασε στη σημασία της επένδυσης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου για την Πάτρα και γενικότερα για τη Δυτική Ελλάδα. «Κάθε τέτοια πρωτοβουλία και κάθε επένδυση, η οποία σημαίνει θέσεις εργασίας, σημαίνει όνειρα για το αύριο του τόπου, για εκατοντάδες παιδιά αυτού του τόπου, μόνο αισιοδοξία μπορεί να φέρει. Και φυσικά είναι ευπρόσδεκτη στον τόπο μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, Πρόεδρος Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Τη σχέση εκπαίδευσης και αθλητισμού ανέδειξε ο Βαγγέλης Λιόλιος, Προέδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (EOK). «Ο αθλητισμός δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι το μέσο της εκπαίδευσης», ανέφερε, συμπληρώνοντας πως «αυτό που μαθαίνει ένα νέο παιδί από τον αθλητισμό είναι αξίες και αρχές, οι οποίες αργότερα θα τον κάνουν ενεργό πολίτη». Ακολούθησε η βράβευση του Χαράλαμπου Α. Γώγου, Καθηγητή Παθολογίας Πανεπιστημίου Πατρών και Μέλους της Εθνικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας, για την προσφορά του στην επιστήμη. Ο Γώγος επισήμανε πως η παρουσία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Πάτρα «θα αποτελέσει μια σημαντική εκπαιδευτική προσθήκη στο υπάρχων σύστημα, συμπληρωματικά με το δημόσιο σύστημα παιδείας».

Στη συνέχεια τελέστηκε ο Αγιασμός από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Αρτέμιο και σεβαστό Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και πραγματοποιήθηκε το εθιμοτυπικό κόψιμο της κορδέλας.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι περιηγήθηκαν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του campus και απόλαυσαν ένα υπέροχο cocktail party. Σημειώνεται πως ο κόσμος έμεινε εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών που αντίκρισε, καθώς και από τη συνολική οργάνωση της βραδιάς. 

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, ακολουθώντας πιστά το όραμά του να προσφέρει πανεπιστημιακές σπουδές υψηλού επιπέδου στη νέα γενιά και να αναβαθμίζει την εμπειρία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεσμεύεται να συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στα εκπαιδευτικά τεκταινόμενα της χώρας, τιμώντας τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει με τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις