Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα χρηματοδότηση από την Genesis Ventures στην Zenus AI

H Startup με έδρα το Όστιν φέρνει την επανάσταση στο Facial Analysis,σεβόμενη την προστασία της ιδιωτικής ζωής πρωταγωνιστεί στον τομέα του ethical AI

Νέα κεφάλαια άντλησε η Zenus AI από την επενδυτική εταιρεία Genesis Ventures.

Το ποσό του επενδυτικού κεφαλαίου παραμένει ακόμα άγνωστο..

H Startup με έδρα το Όστιν και δραστηριοποιείται στον τομέα του ethical facial analysis. Η λύση που έχει αναπτύξει αίρει τρεις σημαντικούς περιορισμούς που συνοδεύουν την λειτουργία των εφαρμογών υπολογιστικής όρασης στον πραγματικό κόσμο. Αρχικά, η ροή βίντεο στο cloud αποτελεί την αξιοποίηση μεγάλου εύρους ζώνης, το κόστος GPU είναι απαγορευτικό και η μεταβίβαση βίντεο εκτός εφαρμογής συνεπάγεται με την ταυτόχρονη διαρροή προσωπικών δεδομένων 

Η Zenus αναπτύσσει προσαρμοσμένες συσκευές IoT που επεξεργάζονται βίντεο στο edge. Το βίντεο δεν αποθηκεύεται ούτε μεταδίδεται πουθενά. Μόνο τα αναλυτικά στοιχεία σε επίπεδο ομάδας (εντελώς ανώνυμα) μεταφορτώνονται στο cloud. Η προσέγγιση αντιμετωπίζει όλους τους περιορισμούς με λύσεις που βασίζονται στο cloud. Επιπλέον, η πλατφόρμα έχει τη δυνατότητα να επεκταθεί πέρα από την ανάλυση προσώπου.

Οι συσκευές IoT υποστηρίζουν ενημερώσεις Over-The-Air (OTA) και προσφέρουν την ευκαιρία ανάπτυξης πρόσθετων μοντέλων AI υπολογιστικής όρασης και ανάλυσης ήχου.

Οι διαδικτυακοί έμποροι είχαν πρόσβαση στο sales funnel για πολλά χρόνια. Μπορούν να μετρήσουν εύκολα τις εμφανίσεις, τα κλικ και τις αγορές. Ωστόσο, το ίδιο δεν κατέστη δυνατό για τις φυσικές τοποθεσίες. Εδώ έρχεται το Zenus και προσφέρει στις εταιρείες πληροφορίες για τους καταναλωτές χωρίς να περάσει τη γραμμή προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η τεχνολογία μας χρησιμοποιείται από διεθνή αεροδρόμια μέχρι επιχειρηματικές εκδηλώσεις και καταστήματα λιανικής πώλησης», δήλωσε ο Πάνος Μουτάφης, Ph.D., συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Zenus.

Είναι συνήθως plug and pray, αλλά το δικό σας είναι στην πραγματικότητα plug and play”, λέει ο Bryan Nathan, Διευθυντής της Shigaon Innovations. «Το προϊόν σας είναι εξαιρετικό. Το έχω ψάξει εδώ και εβδομάδες και από ό, τι έχω δει η λύση σας είναι η καλύτερη.» πρόσθεσε ο Brad Driver, Διευθύνων Σύμβουλος στο Sainsbury Design.

Ο Πάνος και ο Rakshak είναι μια πολύ δυνατή τεχνική ομάδα που έχει αναπτύξει μια σταθερή στοίβα. Αυτό που έχουν αναπτύξει είναι κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και, το σημαντικότερο, διαφοροποιείται σημαντικά από τον ανταγωνισμό. Εκτός από το λιανικό εμπόριο, υπάρχουν και άλλοι τομείς όπου η τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί και η ομάδα έχει σημειώσει πρόοδο με πολλές επιχειρήσεις να το υιοθετούν. Πραγματικά ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι μαζί τους καθώς αναπτύσσουν την deep tech λύση τους.», δήλωσε ο Γενικός Συνεργάτης, Στέργιος Αναστασιάδης της Genesis Ventures.

Ο Πάνος και ο  Rakshak είναι  έντιμοι και σκληρά εργαζόμενοι τεχνικοί με αληθινό θάρρος. Φέρνουν σημαντικά τεχνολογικά πλεονεκτήματα αλλά και πλεονεκτήματα που αφορούν την ιδιωτικότητα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και έχουν ξεπεράσει πολλές προκλήσεις. Είμαστε ενθουσιασμένοι για το scale τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Pooya Hejazi, επενδυτής angel σε αυτόν τον γύρο..

Οι βιομηχανίες IoT και AI βρίσκονται και οι δύο σε άνοδο. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να υποστηρίξουμε τις εταιρείες που εφαρμόζουν την προστασία της ιδιωτικής ζωής και πρωτοστατούν στο ethical AI.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις