Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πλουσιότερη κατά 590 εκατ. ευρώ η SumUp υποστηρίζει τις ΜμΕ

Περισσότερες από 4 εκατ. επιχειρήσεις - από οδηγούς ταξί και ιδιοκτήτες καφετεριών μέχρι μεγάλα αθλητικά στάδια - εμπιστεύονται την unicorn FinTech

Η SumUp «σήκωσε» 590 εκατ. ευρώ εκτοξεύοντας την συνολική της αποτίμηση στα 8 δισ. ευρώ.

Η επιτυχημένη χρηματοδότηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή κεφαλαίων που διαχειρίζονται μεταξύ άλλων οι BlackRock, btov Partners, Centerbridge, Crestline, Fin Capital και Sentinel Dome Partners και με lead fund της Bain Capital Tech Opportunities.

H unicorn FinTech, με έδρα το Λονδίνο και με παγκόσμια εμβέλεια, βοηθάει τους μικρούς εμπόρους να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους, να την διοικήσουν σωστά και να αναπτύξουν τις εταιρείες τους με την αξιοποίηση FinTech εργαλείων.

Το Super App, η λύση που έχει αναπτύξει η SumUp παρέχει στους εμπόρους έναν δωρεάν επιχειρηματικό λογαριασμό και κάρτα, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και μια λύση τιμολόγησης. Προσφέρει επίσης την δυνατότητα πραγματοποίησης πληρωμών, δια ζώσης και εξ αποστάσεως που ενσωματώνονται απρόσκοπτα με ιδιόκτητα τερματικά καρτών και μητρώα σημείων πώλησης. Περισσότερες από 4 εκατ. επιχειρήσεις – από οδηγούς ταξί και ιδιοκτήτες καφετεριών μέχρι μεγάλα αθλητικά στάδια – εμπιστεύονται την υπηρεσία.

Η εταιρεία, συγκεντρώνει πάνω από 3 χιλ. άτομα στο δυναμικό της και αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς

Σήμερα, η SumUp υποστηρίζει εμπόρους σε 35 χώρες σε όλο τον κόσμο, με το Περού να είναι το πιο πρόσφατο άνοιγμα της εταιρείας (Ιούνιος 2022). Έχει επίσης επεκταθεί σε λύσεις σημείων πώλησης, με την εξαγορά των Goodtill, Tiller και Fivestars, καθώς και με την επέκταση του αποτυπώματός της στους τομείς της εστίασης και του λιανικού εμπορίου.

Ο συνιδρυτής και οικονομικός διευθυντής της SumUp, Marc-Alexander Christ, σχολίασε: «Η SumUp έχει λάβει συνεχή υποστήριξη από την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα στην αποστολή μας να βοηθήσουμε τους μικρούς εμπόρους να πετύχουν. Στεκόμαστε δίπλα στους εμπόρους μας ανεξαρτήτως συνθηκών – είτε πρόκειται για το COVID είτε για μακροοικονομική αβεβαιότητα. Η ικανότητά μας να αναπτυσσόμαστε οργανικά κατά 60+% μέσα από τις προκλήσεις των τελευταίων ετών δείχνει ότι είμαστε εκεί για τους εμπόρους όταν χρειάζονται περισσότερο υποστήριξη. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα που ολοκλήρωσε έναν επιτυχημένο γύρο χρηματοδότησης στην τρέχουσα αγορά με σημαντικούς επενδυτές – είναι ενδεικτικό της δύναμης, της εκτέλεσης και των δυνατοτήτων μας. Τα κεφάλαια που συγκεντρώσαμε θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το οικοσύστημα των προϊόντων μας, να επεκταθούμε σε νέες αγορές, να επιδιώξουμε εξαγορές που προσθέτουν αξία και να συνεχίσουμε να εξισώνουμε τους όρους ανταγωνισμού για τους μικρούς εμπόρους σε παγκόσμια κλίμακα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις