Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

NerdWallet: Στρατηγική επέκταση με την εξαγορά της On the Barrelhead

Το όραμα της αμερικάνικης FinTech είναι η δημιουργία ενός αξιόπιστου συστήματος για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και καταναλωτές, παρέχοντας εξατομικευμένες οικονομικές λύσεις

Deal 120 εκατ. δολ. έκλεισε η NerdWallet με την On the Barrelhead, μια πλατφόρμα που παρέχει στους καταναλωτές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πιστωτικές λύσεις.

Στην συμφωνία εξαγοράς -που αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς- η NerdWallet θα πρέπει να καταβάλλει περίπου 70 εκατ. δολ. σε μετρητά και 50 εκατ. δολ. σε κοινές μετοχές κατηγορίας Α.

Η On the Barrelhead παρέχει στους καταναλωτές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιρετικά εξατομικευμένες πιστωτικές συστάσεις με την αντιστοίχιση των πιστωτικών πληροφοριών των πελατών με δεδομένα χρηματοοικονομικών εταίρων. Η επικερδής Startup ανακοίνωσε έσοδα ύψους 38 εκατ. δολ. για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, με καθαρά κέρδη 5 εκατ. δολ.

Οι υπηρεσίες της On the Barrelhead πρόκειται να ενσωματωθούν πλήρως στα προϊόντα και στην τεχνολογία που αξιοποιεί η NerdWallet. Το ίδιο προβλέπεται και για το brand της εξαγορασμένης Startup.

Η FinTech επιδιώκει την ενίσχυση του brand της και την επέκταση της εμβέλειάς και της κερδοφορίας της.

Ο Tim Chen, Διευθύνων Σύμβουλος της NerdWallet, αναφέρει: «Το όραμά μας για ένα αξιόπιστο οικονομικό οικοσύστημα σημαίνει ότι είμαστε σε θέση να παρέχουμε στους καταναλωτές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μια αξιόπιστη πλατφόρμα για να μαθαίνουν για διάφορα οικονομικά θέματα, να ψωνίζουν προϊόντα, να συνδέουν τα δεδομένα τους και να λαμβάνουν εξατομικευμένες προτάσεις βάσει δεδομένων.

Τα δεδομένα και οι τεχνολογικές λύσεις του On the Barrelhead θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε προς την επίτευξη του στόχου μας, επιτρέποντάς μας να αξιοποιήσουμε τις πληροφορίες των καταναλωτών για να παρέχουμε στους χρήστες σχετική οικονομική καθοδήγηση και πιο εξατομικευμένες και ελκυστικές συστάσεις προϊόντων».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις