Η BitPanda «ξεφορτώνεται» πάνω από 200 υπαλλήλους

Η απόφαση αυτή έρχεται σε λιγότερο από ένα χρόνο, αφότου η crypto FinTech με έδρα την Βιέννη «εκτόξευσε» την αξία της στα 4,1 δισ. δολ.

Εκατοντάδες θέσεις εργασίες πρόκειται να καταργήσει η BitPanda στην προσπάθεια της να ανταπεξέλθει και να συμβαδίσει με την συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά.

Η crypto FinTech με έδρα την Βιέννη σκοπεύει να μειώσει τον αριθμό των υπαλλήλων της σε περίπου 730 από τους περισσότερους από 1000 που αναφέρεται ότι απασχολεί στο LinkedIn.

Επίσης, ανακαλεί ορισμένες αγγελίες για νέες θέσεις εργασίας.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε λιγότερο από ένα χρόνο, αφότου η Bitpanda «εκτόξευσε» την αξία της στα 4,1 δισ. δολ. – μετά από έναν γύρο 263 εκατ. δολ. υπό την ηγεσία της Valar Ventures.

«Πρέπει να κάνουμε θεμελιώδεις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας μας και να εστιάσουμε στα βασικά θέματα, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια και τη συμμόρφωση, την εμπειρία των χρηστών, την εκπαίδευση και την κοινότητα, αφήνοντας πίσω επιπλέον υπηρεσίες» επισήμαναν οι ιδρυτές της εταιρείας σε σχετική ανάρτηση στο blog της FinTech.

Ενώ η αγορά των κρυπτονομισμάτων κάνει «βουτιά» και η παγκόσμια οικονομία δοκιμάζεται, η καλείται να αντιμετωπίσει τις δικές της αποτυχίες.

Για να συμβαδίσουμε με τον κλάδο, ο ρυθμός ανάπτυξης της ομάδας μας ήταν πολύ υψηλός… Φτάσαμε σε ένα σημείο όπου η ένταξη περισσότερων ανθρώπων δεν μας έκανε πιο αποτελεσματικούς, αλλά αντίθετα δημιούργησε γενικά έξοδα συντονισμού. Κοιτάζοντας πίσω τώρα, συνειδητοποιούμε ότι η ταχύτητα πρόσληψής μας δεν ήταν βιώσιμη. Αυτό ήταν ένα λάθος.

Οι επηρεαζόμενοι εργαζόμενοι θα λάβουν αποζημιώσεις που «υπερβαίνουν» τα προβλεπόμενα, καθώς και ατομική καθοδήγηση με συνεργάτες για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων, συστάσεις και υποστήριξη ψυχικής υγείας.

Η Bitpanda δεν είναι η μοναδική βέβαια που έχει αναγκαστεί να προβεί σε περικοπές, πρόσφατα η Coinbase παρουσίασε σχέδια για τη μείωση του εργατικού δυναμικού της κατά 18%, η BlockFi κατά 20%, η Crypto.com κατά 5% και η Gemini κατά 10%. Ωστόσο, ορισμένες εταιρείες κρυπτογράφησης –Binance, Kraken και OKX- έχουν αντισταθεί στην τάση και έχουν δεσμευτεί για πραγματοποίηση προσλήψεων.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις