Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ελληνική βιομηχανία στην εποχή του Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Η Depia Automations P.C. στην εκδήλωση της Siemens με τίτλο «Διαμορφώνοντας ένα βιώσιμο μέλλον με τεχνολογίες που μεταμορφώνουν την κάθε ημέρα» 

Για τον «ψηφιακό μετασχηματισμό της σχεδίασης και κατασκευής μηχανημάτων», μίλησε την Πέμπτη στις 23 Ιουνίου, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την Τεχνολογία, τη Βιωσιμότητα και τη Βιομηχανία, ο επικεφαλής της εταιρείας Depia Automations P.C.,Iraklis IOANNIDIS.

Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε ο Ιωαννίδης «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός για να ολοκληρωθεί απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό. Η ελληνική βιομηχανία, παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια δεν είναι έτοιμη ακόμη για κάτι τέτοιο. Όμως μια εταιρεία όπως η Depia Automations που έχει ήδη εισέλθει πλήρως στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, μπορεί να καλύψει αυτό το κενό. Οι ολιστικές λύσεις της εταιρείας δίνουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθεί κανείς συνολικά τη λειτουργία των μηχανημάτων κάνοντας simulation των μηχανημάτων και ολοκληρωμένων γραμμών παραγωγής. Η ολοκληρωμένη αυτή εφαρμογή ψηφιακής βιομηχανίας προσφέρει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης και μειώνει δραστικά το κόστος λειτουργίας μιας εταιρείας, μιας βιομηχανίας και το κόστος παραγωγής».

Η ομιλία του Ηρακλή Ιωαννίδη, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης με τίτλο «Διαμορφώνοντας ένα βιώσιμο μέλλον με τεχνολογίες που μεταμορφώνουν την κάθε ημέρα»  που διοργάνωσε η SIEMENS Ελλάδας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι τελευταίες τεχνολογίες που υποστηρίζουν την ψηφιακή μετάβαση στους τομείς της Βιομηχανίας και των Υποδομών. Στη διάρκεια των Tech Meetup Sessions oι συμμετέχοντες σ αυτήν  πήραν μια …γεύση από τις τεχνολογίες  που αλλάζουν  την καθημερινότητά μας (ψηφιακές βιομηχανίες, έξυπνες πόλεις),  ενώ έγιναν και ειδικές θεματικές τεχνολογικές συνεδρίες που εστίαζαν σε συγκεκριμένες τεχνολογικές εφαρμογές.

Εκτός από την εντυπωσιακή διαδραστική έκθεση, στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Digital Industries Sessions, κορυφαία στελέχη της Siemens Ελλάδας, της Depia Automations ,της  FEAC Engineering και της Πρωτοβουλίας AM4GR, παρουσίασαν τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού, της σχεδίασης .  της κατασκευής μηχανημάτων,  της additive manufacturing  (πρόσθετης κατασκευής), της προσομοίωσης (stimulation) και της τεχνολογίας Digital Twin (εικονική αναπαράσταση αντικειμένου)

Κεντρικός προσκεκλημένος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Dr Mathias Oppelt, επικεφαλής του τμήματος Καινοτομίας στην Siemens AG Digital Industries,(Ιnnovation at Siemens AG Digital Industries) ο οποίος μίλησε για το μέλλον της Βιομηχανίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις