Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αυλαία για το 7ο Business Angels Forum!

Οι 13 ομάδες παρουσίασαν στο επενδυτικό κοινό τις επιχειρηματικές τους ιδέες, διεκδικώντας μια πιθανή συνεργασία με επιχειρηματικούς αγγέλους ή θεσμικούς επενδυτές

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 7ο Business Angels Forum (BAF VII) που διοργανώθηκε από το AdrionBAN(Business Angels Network), διαδικτυακά την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022. Οι 13 ομάδες παρουσίασαν στο επενδυτικό κοινό τις επιχειρηματικές τους ιδέες, διεκδικώντας μια πιθανή συνεργασία με επιχειρηματικούς αγγέλους ή θεσμικούς επενδυτές. Παράλληλα, σε 5 ομάδες απονεμήθηκαν τα παρακάτω βραβεία: Innovative Idea, Market Potential, Investment Readiness & Presentation Pitch Quality. Πενταμελής επιτροπή η οποία απαρτιζόταν από έμπειρους αξιολογητές στον χώρο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, αξιολόγησε τις ομάδες δίνοντάς τους πολύτιμα σχόλια για την πορεία τους στα επόμενα βήματα τους.

 

Αξιολογητές

  1. Κατερίνα Φίλη (Hellenic Republic Asset Development Fund)
  2. Νέλλυ Τζάκου (Neo Consulting)
  3. Adriane Thrash (Anthology Ventures)
  4. Αργύρης Σπυρίδης(Anthology Ventures)
  5. Γιώργος Καραντώνης (Metavallon VC)

Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι αξιολογητές πραγματοποίησαν έναν μικρό σχολιασμό ο καθένας για την ποιότητα των ομάδων και για το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και την ανάπτυξη του. Οι 13 ομάδες που συμμετείχαν παρουσιάστηκαν αρκετά ώριμες, με ανταγωνιστικά επιχειρηματικά μοντέλα και με ουσιαστικό επίπεδο επιχειρηματικής ετοιμότητας για προσέλκυση δυνητικών επενδυτών

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αξιολογητές παρατήρησαν πως ορισμένες ομάδες δεν παρουσίασαν κάποια σημαντική πρόοδο τα τελευταία 2 χρόνια, έχοντας μείνει στάσιμοι χωρίς να λάβουν κάποια χρηματοδότηση, καθώς προηγήθηκε η υγειονομική κρίση με τον COVID-19 και με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι δύο αυτοί λόγοι έχουν καθυστερήσει την χρηματοδότηση αρκετών νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Οι μεγάλοι νικητές των βραβείων αναδείχθηκαν οι εταιρείες DEEPMED που κέρδισε 2 βραβεία (Innovative Idea, Competitive Business Model), VIMODJI που απέσπασε επίσης 2 βραβεία (Investment Readiness, Presentation Pitch Quality) και η NTZNS που κέρδισε το βραβείο Market Potential.

Βραβεία/Νικητές

  1. Innovative Idea: DEEPMED
  2. Market Potential: NTZNS
  3. Investment Readiness: VIMODJI
  4. Presentation Pitch Quality: VIMODJI
  5. Competitive Business Model: DEEPMED
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις