Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Venture Fair: Νέες ευκαιρίες για τις κορυφαίες Ελληνικές Startups

Επενδυτές από την Ελλάδα και την παγκόσμια σκηνή πρόκειται να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις των νεοφυών επιχειρήσεων στο πλαίσιο του The Hellenic Initiative’s, στις 11 Ιουλίου, στην Αθήνα

Έξι ανερχόμενες ελληνικές Startups ετοιμάζονται για τη πραγματοποίηση pitching των καινοτόμων λύσεων που έχουν αναπτύξει, σε επενδυτές από την Ελλάδα και απ’ όλο τον κόσμο.

Οι παρουσιάσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του The Hellenic Initiative’s (THI) Venture Fair, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στις 11 Ιουλίου, στην Αθήνα.

Το 6ο ετήσιο Venture Fair αποτελεί τον πυρήνα των εκδηλώσεων, στο πλαίσιο του ATHINA2022, στη διάρκεια του οποίου θα εορτασθεί η 10η επέτειος του THI, με την παρουσία των πιο δυναμικών Startups και φιλανθρωπικών οργανισμών της Ελλάδας. 

Οι Startups που προέρχονται από το εγχώριο οικοσύστημα και πρόκειται να κυνηγήσουν την νέα ευκαιρία που τους δίνεται είναι οι:

Η Venture Fair είναι μια «American-style» παρουσίαση (pitching) σε ενδιαφερόμενους διεθνείς και  εγχώριους επενδυτές.

Στόχος του προγράμματος είναι η προσέλκυση κεφαλαίων στην Ελλάδα και η ενίσχυση της ανάπτυξης. Από το 2015, όταν πρωτοξεκίνησε, το Venture Fair προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους νέους Έλληνες επιχειρηματίες που επιθυμούν να «σηκώσουν» κεφάλαια για τις εταιρίες τους.

Όσες επιλέγονται, προετοιμάζονται κατάλληλα από τους συμβούλους της ΤΗΙ.

Οι νεοφυείς εταιρείες τις οποίες επέλεξε φέτος το ΤΗΙ, μεταξύ των πολλών που υπέβαλαν αίτηση, αντιπροσωπεύουν μερικές από τις πιο πολλά υποσχόμενες startup στην Ελλάδα. Αυτές έχουν ως στόχο να «σηκώσουν» χρηματοδότηση 2-5 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη προετοιμάζονται εντατικά για να παρουσιάσουν τις ιδέες, τα οράματα, αλλά και τα επιχειρηματικά πλάνα τους, στις 11 Ιουλίου. 

Ο George P. Stamas, THI Board President, δήλωσε: «Το Venture Fair 2022 αποτελεί τον τέλειο τρόπο για να γιορτάσουμε την 10η επέτειο του ΤΗΙ, εστιάζοντας τόσο στους εξαιρετικά ταλαντούχους νέους στην Ελλάδα, όσο και στα μέλη της οικογένειας του ΤΗΙ, που θα λειτουργήσουν με αφοσίωση ως μέντορες, καθοδηγώντας τους προς την επιτυχία». 

Το ΤΗΙ είναι ένας παγκόσμιος, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ενώνει τους Έλληνες της διασποράς και τους φιλέλληνες προκειμένου να επενδύσουν στο μέλλον της Ελλάδας μέσω προγραμμάτων τα οποία εστιάζουν στην οικονομική ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της κρίσης. Η καλύτερη διαφήμιση για την επιτυχία των προσπαθειών του ΤΗΙ είναι τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ για τα επιτεύγματα των Startup που υποστηρίχθηκαν ως τώρα από το Venture Fair: Η Blueground, που παρουσιάσθηκε στο ΤΗΙ του 2016, βρίσκεται καθ΄ οδόν να γίνει unicorn. Λίγο μετά την παρουσίασή της, στο 4ο Venture Fair του 2018, η Think Silicon εξαγοράστηκε από την Applied Materials. Πριν από λίγους μήνες, η Spotawheel, που παρουσιάσθηκε στο Vanity Fair του 2016, «σήκωσε» 100 εκατ. ευρώ, προκειμένου να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Το βράδυ της 11ης Ιουλίου, το ΤΗΙ θα παραθέσει δεξίωση (cocktail reception) στο Ζάππειο Μέγαρο για τους φίλους, τους συμμετέχοντες και τους υποστηρικτές της ευρύτερης «οικογένειας του ΤΗΙ», τα μέλη της ελληνικής Διασποράς από τις ΗΠΑ και απ’ όλο τον κόσμο, όπως επίσης και για ανώτατα στελέχη των πιο σημαντικών ελληνικών επιχειρήσεων. Οι προσκεκλημένοι θα συναντήσουν, επίσης, τους συμμετέχοντες στο Venture Fair 2022, καθώς και βραβευμένους παλαιότερων διοργανώσεων.  

Στις 12 Ιουλίου, το νέο πρόγραμμα Plant a Tree του ΤΗΙ διοργανώνει μια πρωινή εθελοντική εκδήλωση: οι συμμετέχοντες θα ανέβουν στον Υμηττό για να φροντίσουν τα πάνω από 2.200 δένδρα που φυτεύτηκαν από το ΤΗΙ τον περασμένο Μάιο, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκστρατείας για αναδάσωση των περιοχών που επλήγησαν στις πυρκαγιές του 2021 και για βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Στη συνέχεια, τα μέλη του ΔΣ του ΤΗΙ θα παρακαθήσουν σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν τους ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, George Tsunis, στην πρεσβευτική κατοικία. Το διήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί το βράδυ της 12ης Ιουλίου, με το πρώτο Athens New Leader cocktail, με καλεσμένους του ΤΗΙ τους δυναμικούς New Leaders, νέους επαγγελματίες 25-40 χρόνων.

 «Η παγκόσμια κοινότητα της Διασποράς επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είναι έτοιμη να υποστηρίξει εκείνους που, μέσω της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, διαμορφώνουν τη νέα Ελλάδα. Στο THI είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που υποστηρίξαμε την ελληνική κοινότητα των νεοφυών επιχειρήσεων την τελευταία δεκαετία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, καθώς αυτό βρίσκεται στον πυρήνα της αποστολής μας» επεσήμανε η Tina Courpas, THI’s Executive Director.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις