Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Διεθνής καριέρα για το δίδυμο Stripe και Revolut

Οι δύο FinTechs μοιράζονται ένα κοινό όραμα: την αναβάθμιση των παρεχόμενων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών παγκοσμίως

Η Revolut θα αξιοποιήσει τη διεθνή εμβέλεια της Stripe για να επιταχύνει την επέκτασή της σε νέες διεθνείς αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας και του Μεξικού.

Η Stripe, η πλατφόρμα χρηματοοικονομικών υποδομών, σκοπεύει να υποστηρίξει την FinTech για την επεξεργασία πληρωμών στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. Αξιοποιώντας την υποδομή της Stripe στις παγκόσμιες αγορές, η Revolut στοχεύει να παρέχει την απρόσκοπτη ολοκλήρωση πληρωμών που θα ανταποκρίνονται στις τοπικές προτιμήσεις.

Ο David Tirado, αντιπρόεδρος επιχειρηματικής ανάπτυξης της Revolut, εξηγεί: «Η Revolut δημιουργεί λύσεις για τους πελάτες της, χωρίς τριβές ή άλλα εμπόδια. Αυτό σημαίνει πρόσβαση σε γρήγορες και εύκολες πληρωμές και η συνεργασία μας με την Stripe το διευκολύνει αυτό. Μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε σε πολλούς τομείς, από την αξιοποίηση της υποδομής της Stripe για την επιτάχυνση της παγκόσμιας επέκτασής μας, μέχρι την εξερεύνηση καινοτόμων νέων προϊόντων για τους περισσότερους από 18 εκατ. πελάτες της Revolut».

Η Revolut, που ιδρύθηκε το 2015, έχει από τότε προσεγγίσει πάνω από 500 χιλ. επιχειρήσεις σε περισσότερες από 200 χώρες και νέες αγορές.

Η FinTech προσφέρει ένα τεράστιο εύρος υπηρεσιών, όπως λογαριασμούς, ασφάλειες, συναλλαγές, τιμολόγηση, προϊόντα BNPL και τώρα πληρωμές δια ζώσης.

Πρόσφατα, η Revolut επέκτεινε την επιχείρησή της σε μια συμφωνία με την Salesforce, σχεδιάζοντας να προσλάβει 2.800 νέους πράκτορες πωλήσεων, ενώ ανακοίνωσε και την συγχώνευσή της Revolut Payments με τη Revolut Bank.

«Η Revolut Payments συγχωνεύεται με τη Revolut Bank»

Η Eileen O’Mara, επικεφαλής εσόδων και ανάπτυξης της EMEA στην Stripe, δηλώνει «Η Revolut και η Stripe μοιράζονται μια κοινή φιλοδοξία: την αναβάθμιση των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών παγκοσμίως. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα υποστηρίξουμε τη Revolut, καθώς αναπτύσσεται, κλιμακώνεται και βοηθά τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αξιοποιήσουν περισσότερο τα χρήματά τους».

Επιπλέον, η Stripe έθεσε σε λειτουργία νέες τραπεζικές υποδομές στο Ηνωμένο Βασίλειο, την ΕΕ και το Μεξικό τον Ιούνιο του 2022, προσφέροντας αυτοματοποιημένες λύσεις τραπεζικών συναλλαγών και μεταφορών.

 

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις