Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Coding Challenge για καλό σκοπό

H Πανευρωπαϊκή Δράση ανοιχτής καινοτομίας για την ανάκαμψη του Ουκρανικού Λαούσε σε μία πρωτοφανή κρίση και στην αντιμετώπιση των συνεπειών του πολέμου

Το Coding Challenge 4 Ukraine αποτελεί, μία πανευρωπαϊκή δράση ανοιχτής καινοτομίας για την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων σε ποικίλους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας.

Κύριος στόχος  είναι η ενίσχυση του Ουκρανικού Λαού και η παροχή βοήθειας στην ανάκαμψη της χώρας από τις συνέπειες του πολέμου. 

H δράση ξεκίνησε με ένα και μόνο στόχο: την υποστήριξη του Ουκρανικού Λαού σε μία πρωτοφανή κρίση και στην αντιμετώπιση των συνεπειών του πολέμου μέσα από την καινοτομία και τις ψηφιακές τεχνολογίες.

Η δράση αποτελούνταν από τέσσερα στάδια: 

Το Ideation Phase στο οποίο πραγματοποιήθηκαν στο σύνολο 5 διαδραστικά εργαστήρια καινοτομίας, αφιερωμένα το κάθε ένα ξεχωριστά στις θεματικές του μαραθωνίου, ακολούθησε η έναρξη (Kick Off Meeting), η οποία πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουνίου 2022, στην οποία συμμετείχαν αξιοσημείωτα στελέχη της Ουκρανικής Πολιτείας και του Ουκρανικού Οικοσυστήματος Επιχειρηματικότητας, σημαντικά στελέχη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και πολλοί ενδιαφερόμενοι για την δράση και τα αποτελέσματα που θα παρέχει. 

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε ο Μαραθώνιος Καινοτομίας (Hackathon) o οποίος είχε διάρκεια 9 ημέρες και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 17-26 Ιουνίου 2022. Στον μαραθώνιο συμμετείχαν πάνω από 50 ομάδες – εταιρίες και πάνω από 200 συμμετέχοντες (μέντορες, κριτές, διαγωνιζόμενοι) από όλη την Ευρώπη, με κοινό στόχο την υλοποίηση καινοτόμων λύσεων και εφαρμογών που θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη του Ουκρανικού Λαού.

Τέλος, με την Τελετή Λήξης και την ανακοίνωση του πολυπόθητου νικητή που κέρδισε τις 10.000 ευρώ, σε σχετική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε υβριδικά στις Βρυξέλλες, στις 29 Ιουνίου 2022 και ώρα 17:00 Κεντρικής Ευρώπης (18:00 ώρα Ελλάδας).

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις