Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 1,6 εκατ. λιρών συγκέντρωσε η SERG Technologies

Η Startup επικεντρώνεται στη παροχή βελτιστοποιημένης και εξατομικευμένης φροντίδας σε άτομα με νευροεκφυλιστικές διαταραχές της κίνησης (NDMDs)

Η SERG Technologies, , συγκέντρωσε 1,6 εκατ. λίρες με στόχο την προώθηση της καινοτόμου τεχνολογίας της στην αγορά.

Στον γύρο συμμετείχαν οι εταιρείες Mercia, Velocity Partners, Newable, το Imperial College Innovation Fund, μια κορυφαία ιαπωνική εταιρεία και ιδιώτες επενδυτές.

Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση της ομάδας της και την περαιτέρω ανάπτυξης της τεχνολογίας της, καθώς η επιχείρηση προχωρά στην κυκλοφορία της συνδεδεμένης πλατφόρμας NuRO στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Η Startup επικεντρώνεται στη παροχή βελτιστοποιημένης και εξατομικευμένης φροντίδας σε άτομα με νευροεκφυλιστικές διαταραχές της κίνησης (NDMDs).

Η νόσος του Πάρκινσον, η οποία επηρεάζει περίπου 10 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως, είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη νευρολογική πάθηση και τυπικά προκαλεί συμπτώματα όπως δυσκαμψία των άκρων, τρόμο και βραδύτητα στην κίνηση.  Είναι μη θεραπεύσιμη και οι παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις της ξεπερνούν τα 70 δισ. δολ.
Η βασική τεχνολογία της SERG, NuRO, επιτρέπει την εξ αποστάσεως, ειδική για τον ασθενή αξιολόγηση όλων των κινητικών συμπτωμάτων και χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη για να παρέχει στους ασθενείς, τους κλινικούς γιατρούς και τα συστήματα υγείας τα απαραίτητα δεδομένα και τις πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κλείσει ο κύκλος μεταξύ παρακολούθησης και διαχείρισης της νόσου.

Αυτό επιτρέπει τον εξ αποστάσεως, καθοδηγούμενο από δεδομένα, σχεδιασμό φροντίδας ειδικά για τον ασθενή, βελτιστοποιώντας τη θεραπεία μεταξύ των ιατρικών συναντήσεων. Το NuRO συμπληρώνεται από τη μοναδική, φορητή, μη επεμβατική και μη φαρμακευτική θεραπευτική λύση που στοχεύει στην πλαστικότητα του εγκεφάλου, εκπαιδεύοντάς τον να ανακτήσει τον έλεγχο και παρέχοντας μακροπρόθεσμη βελτίωση.

Ο Δρ Χρήστος Καπάτος, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της SERG Technologies, επισήμανε: «Η τεχνολογία Nuro είναι η καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χρήστης:
Το όραμά μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους με Πάρκινσον και άλλες νευροεκφυλιστικές ασθένειες και κινητικές διαταραχές να ζήσουν μια πιο υγιή ζωή. Το NuRO θα μπορούσε να δώσει στους ασθενείς και τους κλινικούς γιατρούς μια πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασής τους, επιτρέποντας την ακριβή ρύθμιση της θεραπείας ανάλογα με τις ανάγκες. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με κορυφαία νοσοκομεία και ομάδες ασθενών και θα διαθέσουμε την τεχνολογία μας στην αγορά».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις