Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ποιος θέλει να αγοράσει την Robinhood;

Η συνολική αποτίμηση της εταιρείας ανέρχεται σήμερα σε μόλις 7,8 δισ. δολ., γεγονός που ενδεχομένως την καθιστά εύκολο στόχο για μια πολύ μεγαλύτερη χρηματοπιστωτική εταιρεία όπως η Morgan StanleyMS

Πρόσφατα το FTX εξέφρασε το ενδιαφέρον του να εξαγοράσει το Robinhood.

Η συνεχής πτώση της μετοχής της εταιρείας αποτέλεσε εφαλτήριο προκειμένου να ξεκινήσουν διάφορες φήμες.

Παρ’ ότι ο ιδρυτής και CEO της FTX Sam Bankman-Fried βγήκε δημόσια και διέψευσε την φήμη εξαγοράς, η ιδέα προκάλεσε περιέργεια.

Άραγε θα μπορούσε κάποιος να αποκτήσει την Robinhood και ποιος θα μπορούσε να ενδιαφέρει αυτή η ευκαιρία;

Σε μια έκθεση που συνέταξε η επενδυτική τράπεζα JMP Securities σχετικά με την πιθανή εξαγορά από την FTX, οι αναλυτές της θυγατρικής Citizens Financial επισήμαναν πως η πιθανότητα ολοκλήρωσης του deal είναι πολύ χαμηλή.

Τις εκτιμήσεις ενισχύουν οι δημόσιες αρνήσεις του Bankman-Fried, ο οποίος τον Μάιο είχε προβεί στην εξαγορά του 7,6% της Robinhood.

Το εν λόγω σημείωμα απέδιδε μέρος του ενδιαφέροντος για τη Robinhood στην ουσιαστική πτώση της τιμής της μετοχής της.

Αρχικά η αξία μια μετοχής της προσέγγιζε τα 38 δολάρια, φτάνοντας την υψηλότερη τιμή των 55,01 δολ. και μόλις σε μια εβδομάδα (και μέχρι σήμερα) βρίσκεται μόλις στα 8,97 δολ.

Η συνολική αποτίμηση της Robinhood ανέρχεται σήμερα σε μόλις 7,8 δισ. δολάρια, γεγονός που ενδεχομένως την καθιστά εύκολο στόχο για μια πολύ μεγαλύτερη χρηματοπιστωτική εταιρεία όπως η Morgan StanleyMS, η Charles Schwab ή η Citadel Securities.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η Robinhood αποτελεί μέρος μιας συνολικής πτωτικής πορείας που αντιμετωπίζει ολόκληρο το FinTech οικοσύστημα.

Οι αναλυτές της JMP Securities βλέπουν κάποια αξία στην αγορά για το δεύτερο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης στον κόσμο με την ευκαιρία να αποκτήσει μια σημαντική πελατειακή βάση στις ΗΠΑ στο λιανικό εμπόριο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις