Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ανταλλακτήριο crypto και νέο νόμισμα από την PicPay

Η FinTech θα εισέλθει στην αγορά crypto για να ηγηθεί της διάδοσής της, όχι μόνο ως επένδυση, αλλά και ως ένας τρόπος αποκέντρωσης των πληρωμών και άλλων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών

Η PicPay λανσάρει μια νέα υπηρεσία ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων καθώς και ένα νέο νόμισμα.

Το ανταλλακτήριο θα παρέχει πρόσβαση σε bitcoin (BTC), ether (ETH) και το νόμισμα Paxos USDP.

Σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, επισημαίνεται πως στόχος της εταιρείας με την κυκλοφορία του νέου νομίσματος είναι να δώσουν στους χρήστες την δυνατότητα να πληρώνουν, να μεταφέρουν και να αποθηκεύουν το εν λόγω κρυπτονόμισμα.

«Η PicPay θα εισέλθει στην αγορά crypto για να ηγηθεί της διάδοσής της όχι μόνο ως επένδυση, αλλά και ως ένας τρόπος αποκέντρωσης των πληρωμών και άλλων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών», ανέφερε σε δήλωσή του ο Άντερσον Τσάμον, αντιπρόεδρος τεχνολογίας και προϊόντων της PicPay.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2012 ως ψηφιακό πορτοφόλι, αλλά αργότερα μετασχηματίστηκε σε μια εφαρμογή πληρωμών που προσφέρει μια χρηματοπιστωτική αγορά, μεταξύ άλλων υπηρεσιών.

Η πλατφόρμα έχει περισσότερους από 65 εκατ. χρήστες, εκ των οποίων τα 30 εκατ. είναι ενεργοί.
Η PicPay δημιούργησε επίσης μια ειδική επιχειρηματική μονάδα κρυπτογράφησης, δήλωσε η Chamon, προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να προσλάβει νέα ταλέντα κρυπτογράφησης και Web3 για να ενταχθούν στην ομάδα αυτή.
Σύμφωνα με την PicPay, η λιανική αγορά κρυπτογράφησης «είναι ήδη πολύ μεγάλη στη Βραζιλία», γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι οι επενδυτές διπλασιάζουν τον αριθμό των επενδυτών μετοχών, δήλωσε η εταιρεία.
Η PicPay πρόσθεσε ότι παρά την πτώση της αγοράς crypto, η τεχνολογική της πρόταση παραμένει η ίδια. «Πιστεύουμε ότι τα κρυπτονομίσματα θα αναπτυχθούν και πάλι, καθώς εμφανίζονται νέοι τρόποι χρήσης τους», ανέφερε.
Η είσοδος της PicPay στην αγορά κρυπτογράφησης συνοδεύει την είσοδο άλλων σημαντικών FinTech από την Βραζιλία.
Τον Μάιο, η Nubank, η μεγαλύτερη ψηφιακή τράπεζα της Βραζιλίας με βάση την αξία αγοράς, πρόσθεσε τη δυνατότητα στους πελάτες να αγοράζουν και να πωλούν bitcoin και ether στην πλατφόρμα της, ενώ τον Δεκέμβριο, η Mercado Libre, η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου της Λατινικής Αμερικής με βάση την αξία αγοράς, επέτρεψε στους χρήστες στη Βραζιλία να αγοράζουν, να πωλούν και να κατέχουν κρυπτονομίσματα

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις