Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το πρώτο «Ανοιχτό Ψηφιακό Σχολείο για Όλους» στον Κορυδαλλό με την υποστήριξη της HP

Η εταιρεία στήριξε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία, μέσα από τη δωρεά όλου του εξοπλισμού του σχολείου, όπως 10 υπολογιστές και 1 εκτυπωτή.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 13 Ιουλίου τα εγκαίνια του πρώτου «Ανοιχτού Ψηφιακού Σχολείου για Όλους» στον Κορυδαλλό, υπό την παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Με τη λειτουργία του «Ανοιχτού Ψηφιακού Σχολείου για Όλους» διασφαλίζεται η δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής όλων στην νέα ψηφιακή εποχή, παρέχοντας δωρεάν μαθήματα δεξιοτήτων πληροφορικής, τα οποία διευκολύνουν την καθημερινότητά και παράλληλα συνιστούν εφόδια για την επαγγελματική εξέλιξη και την κοινωνική κινητικότητα.

Ο Δήμαρχος, Νίκος Χουρσαλάς, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο ψηφιακός κόσμος δεν είναι το μέλλον όπως συνηθίζαμε να λέμε παλιότερα. Είναι το παρόν και στο Δήμο Κορυδαλλού εργαζόμαστε εντατικά για να είναι αυτός ο κόσμος προσβάσιμος σε όλες και όλους. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για την λειτουργία του πρώτου στη χώρα «Ανοικτού Ψηφιακού Σχολείου για Όλους» στην πόλη μας, τον Κορυδαλλό. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, για την αμέριστη στήριξη στην υλοποίηση των ψηφιακών  αλμάτων που επιχειρούμε και φυσικά την εταιρεία HP που με την ευγενική χορηγία της κάλυψε συνολικά το κόστος της επένδυσης».

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υπουργείο Παιδείας, βουλευτές και εκπρόσωποι τοπικών φορέων του Δήμου Κορυδαλλού καθώς και στελέχη της HP.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης, «Η τεχνολογία αφορά όλους τους ανθρώπους και αυτό είναι κάτι που πρέπει να είναι στο επίκεντρο. Σήμερα με τα εγκαίνια του “Ανοιχτού Ψηφιακού Σχολείου για Όλους” κάνουμε την αρχή για την ισότιμη εκπαίδευση όλων. Συγχαρητήρια στον Δήμο Κορυδαλλού για το έργο τους».

Η ΗΡ αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή αυτή την πρωτοβουλία και δώρισε όλο τον εξοπλισμό του σχολείου, όπως 10 υπολογιστές και 1 εκτυπωτή και διακόσμησε τους τοίχους με ταπετσαρίες, οι οποίες δημιουργήθηκαν από τελευταίας τεχνολογίας 3D Printers.

Ο Managing Director, Νίκος Χρηστάκης, τόνισε: «Είναι μεγάλη μας χαρά να συμβάλουμε στην δημιουργία τέτοιων κέντρων. Για εμάς η εκπαίδευση θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά ανθρώπινα δικαιώματα με την τεχνολογία να συμβάλλει ουσιαστικά στην προώθηση και ανάπτυξή της. Επενδύουμε συνεχώς στις κοινότητες που δραστηριοποιούμαστε για να έχουν όλοι πρόσβαση σε ποιοτική μάθηση, στην προώθηση της εισαγωγής στην επαγγελματική ζωή και στις οικονομικές ευκαιρίες, για να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί στη σημερινή αγορά».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις