Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Didi: Πρόστιμο – μαμούθ 1 δισ. δολ. από την Κίνα

Σύμφωνα με την The Wall Street Journal και το Reuters

Η Didi, το κινεζικό μεγαθήριο μετά από χρόνο ρυθμιστικής αναθεώρησης, έλαβε πρόστιμο 1,28 δισ. δολ. από τις αρχές της χώρας, σύμφωνα με την The Wall Street Journal και το Reuters.

Μαζί με το πρόστιμο, οι ρυθμιστικές αρχές θα επιτρέψουν στη Didi να επαναφέρει την εφαρμογή της στα εγχώρια καταστήματα εφαρμογών και να προχωρήσει με το σχέδιό της να εισαγάγει τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Παρόλο που το πρόστιμο δεν είναι μικρό ( 4,7% των εσόδων των 174 δις γουάν της Didi πέρυσι), φαίνεται πως ευνοεί και τις δύο πλευρές. Από τη μια οι αρχές δείχνουν ποιος έχει την εξουσία και από την άλλη η Didi επιστρέφει σταδιακά στις επιχειρήσεις έστω και κάτω από μεγαλύτερη εποπτεία.

Τον περασμένο Ιούλιο, η κινεζική κυβέρνηση ξεκίνησε μια έρευνα για την ασφάλεια των δεδομένων στη Didi λίγες μέρες αφότου η εταιρεία συγκέντρωσε 4 δις δολάρια από την πρώτη πώληση μετοχών στη Νέα Υόρκη. Οι ρυθμιστικές αρχές έβγαλαν επίσης την εφαρμογή της από κινεζικά καταστήματα εφαρμογών, λέγοντας ότι «συλλέγει παράνομα δεδομένα χρηστών».

Τους τελευταίους μήνες, οι ΗΠΑ έχουν προσθέσει δεκάδες κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του κολοσσού microblogging Weibo, σε μια λίστα παρακολούθησης εταιρειών που θα μπορούσαν να διαγραφούν εάν δεν συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις ελέγχου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Αν και δεν έχει αποσαφηνιστεί αν η Didi έχει διορθώσει το πλαίσιο ασφάλειας δεδομένων η εμπειρία της θα προσφέρει ένα εγχειρίδιο σε άλλες εγχώριες εταιρείες τεχνολογίας οι οποίες αναζητούν δημόσιους επενδυτές εκτός Κίνας. Η εταιρεία Robotaxi Pony.ai, μία από τις πιο πολύτιμες νεοσύστατες επιχειρήσεις της Κίνας, φέρεται να έθεσε τα σχέδια για SPAC στις ΗΠΑ σε αναμονή επειδή αντιμετώπιζε παρόμοιες διασυνοριακές προκλήσεις δεδομένων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις