Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ποιότητα «συναντά» την πληρότητα και μαζί την ωριμότητα!

40 επιχειρηματικές ομάδες και 115 νέοι επιχειρηματίες στον 10ο κύκλο του egg της Eurobank και του Corallia

Συνολικά 40 επιχειρηματικές ομάδες αναμένεται να φιλοξενηθούν και υποστηριχθούν στον 10o κύκλο του egg αναγνωρισμένου, όσο και ολοκληρωμένου προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης στην χώρα μας, που σχεδίασε και υλοποιεί η Eurobank, σε συνεργασία με τη Μονάδα Corallia του Ε.Κ. Αθηνά.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, συνολικά 115 νέοι επιχειρηματίες που αναδείχθηκαν έπειτα από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των υποβληθεισών υποψηφιοτήτων, θα φιλοξενηθούν και θα υποστηριχθούν από το egg επί 12μηνο. Απώτερος σκοπός, δεν είναι άλλος από την άμεση επιχειρηματική τους ανάπτυξη.

Περισσότερους από 1.000 επιχειρηματίες έχει στηρίξει το egg

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως το egg ισχυρά ποσοτικά και ποιοτικά θετικά χαρακτηριστικά, ο ενισχυμένος ανταγωνισμός, το υψηλό επίπεδο ωριμότητας επιχειρηματικών σχεδίων σε πολλούς παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας, σε συνάρτηση με το έντονο ενδιαφέρον από πλήθος ερευνητικών ομάδων, αποτέλεσαν ορισμένα από τα πλέον σημαντικά στοιχεία που ξεχώρισαν κατά

Μάλιστα, θα πρέπει να τονιστεί πως κατά τη φετινή χρονιά, το 84% -επί του συνόλου των υποψηφιοτήτων που προκρίθηκαν από την Α΄ Φάση αξιολόγησης- των επιχειρηματικών σχεδίων που υποβλήθηκαν, κατάφερε να περάσει στη Γ΄(και τελική) Φάση αξιολόγησης, από την οποία προέκυψαν και οι 40 τελικώς προκριθείσες επιχειρηματικές ομάδες.

Την ίδια στιγμή, μία στις 2 ομάδες που εντάχθηκαν στον 10ο κύκλο είναι εγγεγραμμένη στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων Elevate Greece, ενώ 6 στις 10 διαθέτουν ήδη, ως φορέα υλοποίησης του επιχειρηματικού τους σχεδίου, εταιρεία που έχει συσταθεί!

Ισχυρή γυναικεία εκπροσώπηση και ενδιαφέρον για την Υγεία

Αξιοπρόσεκτη, όμως, είναι και το ποσοστό των γυναικών που συμμετέχουν στις επιχειρηματικές ομάδες (26%), το οποίο ξεπερνά τόσο το μέσο όρο στην Ελλάδα (20%), όσο και το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό ποσοστό (15%).

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως στον 10ο κύκλο του egg, το υψηλότερο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι κλάδοι: Καινοτόμων Ιατρικών Εφαρμογών, αλλά και του ευρύτερου κλάδου Επιστημών Υγείας (22%), Νέων Ενεργειακών Τεχνολογιών & Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (12%), ενώ από 7% καταλαμβάνουν οι Κλάδοι Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) με έμφαση σε Internet of Things (ΙοΤ) και Αναδυόμενων Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών FinTech, αλλά και Καινοτόμων Εφαρμογών Τουρισμού.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις