Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Τεχνολογική Καινοτομία συνιστά ανταγωνιστικό «όπλο» για τον Τουρισμό

Ο Χρήστος Ταραντίλης «υποδέχθηκε» στη Βουλή τέσσερις Startups του τουρισμού: Blueground, Ferryhopper, Welcome Pickups και Triparound

Μπορεί ο τουρισμός δίχως άλλο να αποτελεί μία από τις πλέον κομβικές «βιομηχανίες» στη χώρα μας, στηρίζοντας διαχρονικά την ανάπτυξη της Ελλάδας, εντούτοις όμως το περιβάλλον μεταβάλλεται ραγδαία και ο κλάδος οφείλει να προσαρμοστεί έγκαιρα στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με αιχμή του δόρατος την τεχνολογία.

Κατ’ αυτό τον τρόπο η Τουριστική Βιομηχανία αποκτά ένα GameChanger στοιχείο στην φαρέτρα της, όπως τόνισε ο Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, καθηγητής Χρήστος Ταραντίλης, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, στην οποία και προεδρεύει.

Σύμφωνα με τον κ. Ταραντίλη, οι μεγάλες αλλαγές που έχουν συντελεστεί στον κλάδο του τουρισμού και της εν γένει φιλοξενίας διαπιστώνονται καθημερινά με την ανάπτυξη νέων εξατομικευμένων, ποιοτικών τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών, την επίτευξη εξοικονόμησης κόστους και χρόνου για επιχειρήσεις και τουρίστες, σε συνάρτηση με την ενίσχυση των πρωτοκόλλων ασφαλείας και υγιεινής.

Καίριας σημασίας οι startups στην τουριστική βιομηχανία

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής επεσήμανε ότι η βελτιστοποίηση τόσο των τουριστικών υπηρεσιών, όσο και της καθημερινής λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων επιτυγχάνεται με μια σειρά από τρόπους, όπως λ.χ. τη χρήση στατιστικών μεθόδων, την μηχανική μάθηση και της τεχνητής νοημοσύνης για την ανάλυση, την επεξεργασία και την ταξινόμηση μεγάλου όγκου δεδομένων, βοηθώντας στην παραγωγή ακριβέστερων προβλέψεων για θέματα του κλάδου, με την ανάλυση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, με την αξιοποίηση των Chatbots που διαθέτουν την ικανότητα να παρέχουν γρήγορους χρόνους απόκρισης σε προβλήματα αλλά και μέσω της εφαρμογής της τεχνολογίας αισθητήρων, της φωνητικής αναζήτησης, της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

«Αναντίρρητα, ο ρόλος των εταιρειών τεχνολογικής καινοτομίας στη βιομηχανία του τουρισμού και της φιλοξενίας είναι πολύ σημαντικός και κατ’ επέκταση οι Startups του Elevate Greece που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό αποτελούν τη 2η μεγαλύτερη κατηγορία σε πλήθος μετά τις βιοεπιστήμες», σύμφωνα με όσα υπογράμμισε ο Χρήστος Ταραντίλης.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα μέλη της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής ενημέρωσαν οι προσκεκλημένοι-ομιλητές, εκπρόσωποι τεσσάρων εταιρειών του κλάδου του τουρισμού και της φιλοξενίας, Θάνος Γεραμάνης, Εταίρος και Επικεφαλής Επιχειρησιακός Διευθυντής της Blueground, Χρήστος Σπαθαράκης, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της  Ferryhopper, Αλέξανδρος Τρίμης, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Welcome Pickups και Αντώνης Χαλκιόπουλος, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Triparound.

Τα προαναφερθέντα  στελέχη είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την πορεία ανάπτυξης της τεχνολογικής καινοτομίας στον κλάδο, ενώ ταυτόχρονα κατέθεσαν προτάσεις για τη συνολικότερη ενίσχυση του ίδιου του οικοσυστήματος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις