Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Stelios Awards: Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων

37 εταιρείες υπέβαλαν συμμετοχή – Οι νικητές θ’ ανακοινωθούν στις 2 Σεπτεμβρίου 2022

Έχοντας συγκεντρώσει 37 συμμετοχές, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 22 Ιουλίου η διαδικασία υποβολής συμμετοχών για τα Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Greece.

 Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, δημιουργός και ιδιοκτήτης των εμπορικών σημάτων easy (easy family of brandseasy group και easy history, που συμπεριλαμβάνει και τις easyJet, easyHotel, easyCar, easyFerry, easyStudies   κ.α.) και του Stelios Philanthropic Foundation, διοργανώνει για 13η συνεχόμενη χρόνια τα βραβεία – σταθμός για τους νέους επιχειρηματίες.

Στόχος του θεσμού είναι να επιβραβεύσει τις πιο αξιόλογες προσπάθειες στον χώρο της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα

Το αμέσως επόμενο διάστημα, θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά η διαδικασία επιλογής και οι συνεντεύξεις με τους υποψηφίους.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν από το ίδιο τον Χατζηιωάννου στις 2 Σεπτεμβρίου 2022, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί υβριδικά.

Φέτος, τα βραβεία προσφέρουν έπαθλα (δωρεά σε μετρητά) συνολικής αξίας 100 χιλ. ευρώ σε 3 νικητές  και συγκεκριμένα: 50 χιλ. ευρώ στον πρώτο νικητή, 30 χιλ. ευρώ στον δεύτερο και 20 χιλ. ευρώ στον τρίτο. 

Τα 13α Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Greece απευθύνονται αποκλειστικά σε νέους και νέες Έλληνες επιχειρηματίες μέχρι 40 ετών (γεννηθέντες και γεννηθείσες το 1982 ή μετέπειτα) που έχουν ιδρύσει την εταιρεία τους στην Ελλάδα και έχουν ξεκινήσει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα τα τελευταία 5 χρόνια, συγκεντρώνοντας συνολικό τζίρο τουλάχιστον 30 χιλ. ευρώ το χρόνο.

Η επιχείρησή τους πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον 3 άτομα και ο επιχειρηματίας πρέπει να κατέχει τουλάχιστον το 50% αυτής.

Εάν οι ιδιοκτήτες είναι δύο, θα πρέπει να κατέχουν πάνω από το 80% της εταιρείας μεταξύ τους. 

Η ιστορία των Stelios Awards for Young Entrepreneurs

Από το 2008, και με μια μικρή παύση τα έτη 2020 και 2021 λόγω πανδημίας, τα Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Greece έχουν καθιερωθεί ως ένας σημαντικός για την ελληνική επιχειρηματικότητα θεσμός που ενισχύει ουσιαστικά την εθνική οικονομία της Ελλάδας. Συμπεριλαμβανόμενης της φετινής διοργάνωσης, θα έχουν ενισχύσει τις νέες επιχειρήσεις της χώρας με το συνολικό ποσό των 1.020.000 ευρώ, από το 2008 έως σήμερα. 

Στο πλαίσιο του θεσμού, έχουν μέχρι σήμερα βραβευθεί συνολικά 43 επιχειρήσεις. Τo 2019, το πρώτο βραβείο κέρδισε η Hempoilshop, εταιρεία που εμπορεύεται προϊόντα κλωστικής και βιομηχανικής κάνναβης, η οποία, εκτός από το βραβείο επιλέχθηκε από τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου ώστε να γίνει μέλος της easy family of brands.

Αντίστοιχα, το 2018 μεγάλος νικητής αναδείχθηκε το Ferryhopper, η πρωτοποριακή πλατφόρμα αναζήτησης και κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που μέσα από διάφορες λειτουργίες μετατρέπει τη διαδικασία online κράτησης ακτοπλοϊκού εισιτηρίου σε μια απλή και ευχάριστη εμπειρία.

Το Ferryhopper εντάχθηκε στο δυναμικό της easy family of brands, δημιουργώντας τη νέα πλατφόρμα. 

Τις προηγούμενες χρονιές, νικήτριες ανακηρύχθηκαν οι εταιρείες: Melira Greek Honey (2017), Sun of a Beach (2016), Sede (2015), Ancient Greek Sandals (2014), Nanobionic (2013), People for Business (2012), Fereikos Helix (2011), Fasmetrics (2010), Zoo.gr (2009) και Simply Burgers (2008). 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις