Επίσκεψη του Κωνσταντίνου Σκρέκα στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών

Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνο Σκρέκα, και κλιμάκιο του ΥΠΕΝ υποδέχθηκε

Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνο Σκρέκα, και κλιμάκιο του ΥΠΕΝ υποδέχθηκε, την Τρίτη 19 Ιουλίου, στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (ΕΠΠ), o Πρόεδρος του ΕΠΠ, Βασίλειος Λουκόπουλος, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης του Υπουργού στις εγκαταστάσεις του φορέα.

 

Στη συνάντηση με τον κ. Σκρέκα, τους συνεργάτες του και τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας, Αντώνη Κουνάβη που συνόδευε την αποστολή, συμμετείχε και το μέλος του Δ.Στου ΕΠΠ και CEO της εταιρείας MEAZON, Στέλιος Κουτρουμπίνας. Στη συνέχεια, ο Υπουργός, συνοδευόμενος  από τον Λουκόπουλο, επισκέφθηκε φιλοξενούμενες εταιρείες του ΕΠΠ και συνομίλησε με την senior engineer της Advent Technologies Inc., Αναστασία Κουτσομυτοπούλου, με τον ιδρυτή της εταιρείας AEIPLOUS, Ευάγγελο Παπαδάκη, καθώς επίσης και με τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων, Χρυσόστομο Στύλιο.


Το επίκεντρο των συζητήσεων αφορούσε ζητήματα διαχείρισης ενέργειας, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ευθύνης, των αρμοδιοτήτων και πλάνων του ΥΠΕΝ, ενώ εξετάσθηκαν επιμέρους περιπτώσεις καινοτομίας και νέων τεχνολογιών που αναπτύσσονται από εταιρείες του τεχνολογικού οικοσυστήματος που φιλοξενούνται στο ΕΠΠ με στόχευση ένα «καθαρό» μέλλον για το περιβάλλον.

Ο Σκρέκας παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις και προτάσεις των εταιρειών και του ΕΠΠ για την ενέργεια χαμηλού κόστους και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, αναφερόμενος, από μεριάς του, στη στρατηγική και τη μελλοντική στόχευση του Υπουργείου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις