Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τι είπε το Twitter για το νέο κυβερνητικό πορτοφόλι

Παρ' ότι η  νέα λύση έχει σημειώσει ήδη 100+ λήψεις στο Play Store, τα «κακόβουλα» σχόλια γύρω από την νέα υπηρεσία δεν έλειψαν ούτε αυτή την φορά

Χθες (28/7/2022) πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της νέας υπηρεσίας Gov.gr Wallet.

Το ελληνικό κράτος γίνεται Startup λανσάροντας τη νέα επίσημη εφαρμογή της Ελληνικής Δημοκρατίας για τη δημιουργία, την αποθήκευση και τον έλεγχο γνησιότητας των ψηφιακών αντιγράφων της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης στο κινητό μας τηλέφωνο.

Η παρουσίαση της εφαρμογής έγινε από τους συναρμόδιους Υπουργούς Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο.

Βέβαια, παρ’ ότι η  νέα καινοτόμος λύση έχει σημειώσει ήδη 100+ λήψεις στο Play Store,  με 34.000 ταυτότητες και 26.000 διπλώματα να έχουν ψηφιοποιηθεί, τα «κακόβουλα» σχόλια γύρω από την νέα υπηρεσία δεν έλειψαν ούτε αυτή την φορά.

Κάποιοι σχολίασαν ορισμένες «δυσλειτουργίες» πιο σοβαρά:

Ενώ άλλοι αντιμετώπισαν τυχόν «δυσλειτουργίες» με χιούμορ:

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν από την αδυναμία εύρεσης του ΑΦΜ οφείλονται στο γεγονός πως η νέα εφαρμογή ανοίγει σταδιακά για το ευρύ κοινό.

Το «ράδιο αρβύλα» που είχε δημιουργηθεί έσπευσαν να εξηγήσουν πάρα πολλοί χρήστες στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

Παρά τις διάφορες αντιδράσεις το Gov.gr Wallet δύναται να λύσει τα χέρια των Ελλήνων Πολιτών, καθώς αποτελεί μια «έξυπνη» all-in-one λύση για την αποθήκευση και δημιουργία εγγράφων.

Σταδιακά πρόκειται να προστεθούν και άλλα features στην πλατφόρμα, όπως τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας, τα στοιχεία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, το αποτέλεσμα του Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) και η ημερομηνία του επόμενου ελέγχου, τα στοιχεία ασφάλισης κλπ.

Περαιτέρω, μελλοντικά θα είναι δυνατή και η αυθεντικοποίηση στο gov.gr μέσω του Gov.gr Wallet. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις