Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα 235 εκατ. δολάρια έφτασε η Series B’ χρηματοδότηση του wefox Group!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του startupper.gr, το wefox Group κατάφερε να αντλήσει επιπρόσθετα 110 εκατομμύρια δολάρια κατά την διαδικασία του Β’ Γύρου χρηματοδότησης, τα οποία εάν προστεθούν στα 125 εκατομμύρια δολάρια που είχε ήδη «σηκώσει» τον περασμένο Μάρτιο… εκτινάσσουν στα 235 εκατομμύρια δολάρια, τα συνολικά κεφάλαια που άντλησε στην Series B διαδικασία.

Οι OMERS Ventures, Merian Chrysalis, Samsung Catalyst Fund, Mundi Ventures, καθώς επίσης και υφιστάμενοι επενδυτές συμμετείχαν στην διαδικασία χρηματοδότησης.

Υπενθυμίζεται πως ο Σπύρος Μάργαρης, εκτενή συνέντευξη με τον οποίο δημοσίευσε στο πρόσφατο τεύχος του το Startupper Mag, είναι μεταξύ των επενδυτών στην κορυφαία Ευρωπαϊκή Insurtech, ενώ την ίδια στιγμή αποτελεί και Senior Advisor του top management της Βερολινέζικης εταιρείας.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η distribution πλατφόρμα της wefox αναμένεται να καταφέρει να πετύχει πωλήσεις της τάξεως των 110 εκατ. δολαρίων εντός του 2019. Παράλληλα, η θυγατρική ασφαλιστική της εταιρεία ONE Insurance συγκαταλέγεται μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων ασφαλιστικών εταιρειών στη Γηραιά Ήπειρο, έχοντας πετύχει αύξηση του ARR της από 2,5 εκατ. δολάρια τον Ιούνιο σε περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Όπως ανέφερε ο Julian Teicke, συνιδρυτής και CEO του wefox Group: “Γνωρίζαμε ανέκαθεν πως η τεχνολογία θα μπορούσε να παίξει καίριας σημασίας ρόλο στην συνολικότερη διαδικασία ανασχεδιασμού της σχέσης μεταξύ των πελατών και των ασφαλιστικών εταιρειών κατά το εγγύς μέλλον. Την ίδια στιγμή είχαμε τη σιγουριά πως η ασφαλιστική βιομηχανία ήταν έτοιμη να υποδεχτεί και να εκμεταλλευτεί τις επιταγές της καινοτομίας. Η στρατηγική της wefox πάντοτε αφορούσε αποσκοπούσε να μεταβάλλει άρδην τους κανόνες του παιχνιδιού στην ασφαλιστική αγορά, δημιουργώντας αξία για κάθε εμπλεκόμενο στο συνολικότερο οικοσύστημα της ασφαλιστικής αγοράς. Ουδέποτε μας ενδιέφερε απλά να κάνουμε disrupt την ίδια την ασφαλιστική βιομηχανία, όπως εξάλλου συμβαίνει με άλλες τεχνολογικές εταιρείες. Τακτική, που έχει οδηγήσει στη δημιουργία νικητών και ηττημένων!”.

Από το λανσάρισμά της το 2015, το wefox Group έχει καταφέρει να πετύχει έσοδα που υπερβαίνουν τα επίπεδα των 140 εκατ. δολαρίων, ενώ οι περίπου 400 υπάλληλοί της εξυπηρετούν περισσότερους από 500.000 πελάτες σε συνολικά επτά χώρες. Αποτέλεσμα; Να αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα insurtech στην Ευρώπη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις