Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Υποτροφίες για σπουδές στον τομέα του Data Science στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών, σε έναν από τους πλέον αναδυόμενους τομείς ο οποίος αναμένεται να δημιουργήσει ένα εκατομμύριο νέες θέσεις εργασίας στα κράτη-μέλη της ΕΕ μέχρι το 2025

Το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ανακοινώνει την προκήρυξη 10 υποτροφιών ύψους 20% επί των ετήσιων διδάκτρων για το πρόγραμμα της Επιστήμης Δεδομένων (BSc), το οποίο προσφέρεται στην αγγλική γλώσσα. Η υποτροφία ισχύει για την κανονική διάρκεια του προγράμματος (4 χρόνια) και αφορά όσους ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν τις σπουδές τους το ερχόμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο του 2022.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων η 9η Σεπτεμβρίου 2022.

Το πρόγραμμα, που είναι το μοναδικό προπτυχιακό πρόγραμμα Επιστήμης Δεδομένων στην Κύπρο και από τα πρώτα στην Ευρώπη, έχει σχεδιαστεί για να προετοιμάσει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για απασχόληση σε μία από τις δέκα πιο περιζήτητες ειδικότητες εργασίας παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, η ζήτηση επαγγελματιών στο αναδυόμενο επιστημονικό πεδίο της Επιστήμης Δεδομένων θα φτάσει το ένα εκατομμύριο στα κράτη-μέλη της ΕΕ μέχρι το 2025.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν και να επωφεληθούν του Εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence Laboratory) του Πανεπιστήμιου, ενώ το πρόγραμμα θα τους εφοδιάσει με τις τεχνικές δεξιότητες που απαιτούνται για την απόκτηση, διαχείριση, ανάλυση και εξαγωγή πληροφοριών από δεδομένα συνδυάζοντας βασικούς κλάδους, όπως η Πληροφορική, τα Μαθηματικά και η Στατιστική.

Δηλώστε Ενδιαφέρον για Πρόγραμμα Σπουδών

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το προπτυχιακό προγράμματα Επιστήμης Δεδομένων, το πρόγραμμα σπουδών, τα κριτήρια και τη διαδικασία εισδοχής και μετεγγραφής, μπορείτε να συμπληρώσετε το παρακάτω έντυπο και θα έχετε άμεσα όλη την πληροφόρηση από σύμβουλο σπουδών του Πανεπιστημίου!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις