Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Inagros: Η ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης καλλιεργειών της ψηφιακής εποχής

Η ελληνική agritech startup μετατρέπει τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες σε έναν πολύτιμο «συνεργάτη» για το σύγχρονο αγρότη, εξασφαλίζοντας όλο το χρόνο τη μέγιστη απόδοση στη γεωργική παραγωγή αλλά και τη μείωση της κατανάλωσης φυτοφαρμάκων, νερού και ενέργειας

Το πιο σημαντικό εργαλείο που πρέπει να διαθέτει σήμερα κάθε αγρότης και γεωπόνος ονομάζεται inagros και αποτελεί την ιδανική λύση για τον εκσυγχρονισμό και την οργάνωση της γεωργικής παραγωγής. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που συσχετίζει γεωγραφικά όλα τα στοιχεία και τις παρατηρήσεις που έχουν συγκεντρωθεί από τον εκάστοτε γεωπόνο και χάρη στον συνδυασμό αισθητήρων και δορυφορικών δεδομένων παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες για τη γεωργική παραγωγή και τη συγκομιδή. Συν τοις άλλοις, συμβάλλει ενεργά στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, μέσω της μείωσης της κατανάλωσης νερού, φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και ενέργειας.

Eπιλέγοντας τις υπηρεσίες της inagros, όσοι ασχολούνται με τη γη και την παραγωγή θα επωφεληθούν ποικιλοτρόπως. Αρχικά, θα παρατηρήσουν βελτίωση στις αποδόσεις των καλλιεργειών, μείωση των εισροών (νερό, λιπάσματα και φυτοφάρμακα) καθώς και ελαχιστοποίηση του ρίσκου βλαβών στο ποτιστικό σύστημα. Θα έχουν, επίσης, πρόσβαση σε πληροφορίες που επιτρέπουν την ταχύτερη και ακριβέστερη λήψη αποφάσεων, όπως οι καιρικές και εδαφικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή.

Επιπλέον, οι ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες παραγωγής και την ποιότητα συμβάλλουν στην προσαρμογή και αύξηση των ιδιαιτεροτήτων τόσο των ίδιων προϊόντων όσο και των διατροφικών τους στοιχείων, με μελλοντικό στόχο τη σύνδεση των πληροφοριών αυτών με συστήματα ιχνηλασιμότητας.

Το ιστορικό, επίσης, που διατηρεί η εφαρμογή βοηθά στον σχεδιασμό και την πρόβλεψη των μελλοντικών αποδόσεων των καλλιεργειών, καθώς και της αξίας της γης.

Οι αγρότες μπορούν να επωφεληθούν και από τις αυτοματοποιημένες διαδικασίες διαχείρισης των καλλιεργειών και της κτηνοτροφίας, διότι με τον τρόπο αυτό μειώνεται σημαντικά το κόστος παραγωγής.

Η inagros ιδρύθηκε το 2017, έπειτα από δύο χρόνια προετοιμασίας και από τότε έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Αν και αρχικά αποτελούνταν μόνο από δύο άτομα, σήμερα διαθέτει εννέα στο δυναμικό της και μάλιστα καταξιωμένους επιστήμονες μηχανικούς, γεωπόνους, προγραμματιστές, business experts και marketers.

Έχοντας αναγνωρίσει τη σημασία των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης, η startup συνεχίζει να προωθεί μια περιβαλλοντική συνείδηση για όλους τους αγρότες, δηλώνοντας συμμετοχή στο πρόγραμμα Social Sustainable Entrepreneurship Accelerator, ευελπιστώντας να αποτελέσει πηγή έμπνευσης αλλά και πρότυπο για τους συνεργάτες, προμηθευτές και πελάτες της, ώστε να δώσουν τη μέγιστη προσοχή στην προστασία του περιβάλλοντος και να επωφεληθούν από τα οφέλη της γης. Μάλιστα, η inagros, συνεχίζοντας τις πρωτοπόρες δράσεις που προωθούν τη φιλοσοφία του sustainability στον αγροτικό τομέα, θα παρουσιάσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα έναν ιδιαίτερα εύχρηστο οδηγό βιώσιμης γεωργίας.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις