Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Woli: Το πιο πρωτοποριακό app οικονομικής εκπαίδευσης

Η ελληνική fintech startup που βοηθά παιδιά, εφήβους και γονείς να αντιληφθούν την αξία του χρήματος και να διασκεδάσουν κάνοντας... μαθήματα ψηφιακής οικονομίας.

Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που απασχολούν εδώ και χρόνια πολλούς γονείς είναι πώς θα διδάξουν στα παιδιά τους σωστή οικονομική διαχείριση.

Επειδή, τις περισσότερες φορές, είναι αρκετά δύσκολο για έναν έφηβο να κατανοήσει την αξία του χρήματος, οι γονείς είναι εκείνοι που πρέπει να πάρουν έξυπνες αποφάσεις και να αναλάβουν δράση. Με τη χρήση της πλατφόρμας Woli η λύση είναι απλή και εύκολη σαν… παιχνίδι!

Πρόκειται για μια mobile τραπεζική εφαρμογή και προπληρωμένη κάρτα (woli prepaid card) που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 10-18 ετών, βοηθώντας τα να κάνουν σωστή διαχείριση των χρημάτων τους (ή στο χαρτζιλίκι από τους γονείς τους) και να ελέγχουν τις αγορές και τα έξοδά τους σε πραγματικό χρόνο, κατανοώντας με έναν έξυπνο και εύκολο τρόπο την έννοια της οικονομίας.

Το… παιχνίδι της οικονομικής εκπαίδευσης γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστικό, καθώς η εφαρμογή τούς παρέχει πρόσβαση σε ένα ευρύ υλικό με τη μορφή σύντομων μαθημάτων και έξυπνων quiz, ώστε να αντιληφθούν καλύτερα τη σημασία του χρήματος σε νεαρή ηλικία και να έχουν πάντα… γεμάτο πορτοφόλι ως ενήλικες.

Η Woli ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2020 από μια ομάδα με εξειδίκευση στις ψηφιακές πληρωμές, την εκπαίδευση και τα social games. Μόλις 6 μήνες αργότερα αδειοδοτήθηκε από την κεντρική τράπεζα της Λιθουανίας ως πάροχος ηλεκτρονικού χρήματος, προκειμένου να προωθήσει την υπηρεσία σε όλα τα κράτη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.  Σε λίγες εβδομάδες, μάλιστα, αναμένεται να περάσει από το πειραματικό

στο συνδρομητικό στάδιο, καθώς από 1η Σεπτεμβρίου όσοι κατεβάζουν την εφαρμογή θα τη χρησιμοποιούν δωρεάν, αλλά μετά το πέρας των 30 ημερών, προβλέπεται χρέωση 2,99 ευρώ ανά μήνα για κάθε λογαριασμό.

Μέχρι σήμερα περισσότερα από 500 παιδιά και έφηβοι στην Ελλάδα χρησιμοποιούν τη Woli prepaid card καθημερινά και κάθε μήνα πραγματοποιούνται κατά μέσον όρο πάνω από 2.000 συναλλαγές. Μια σημαντική επιτυχία που οφείλεται τόσο στην εξαιρετικά εύχρηστη εφαρμογή όσο και στα οικονομικά οφέλη που αποκομίζουν τόσο οι ίδιοι οι χρήστες όσο και οι γονείς τους. 

Μετά την εξασφάλιση χρηματοδότησης (seed round) ύψους 700.000 ευρώ, η πρωτοποριακή startup φιλοδοξεί να κατακτήσει και το ιταλικό κοινό.

Έτσι, τα πλάνα για άμεση επέκταση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα ξεκινήσουν από την Ιταλία, με σκοπό το ελληνικό fintech app έξυπνης διαχείρισης χρημάτων για παιδιά και εφήβους να κατακτήσει και τη γειτονική αγορά.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις