Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πρώην στελέχη της Delivery Hero θέλουν να εδραιώσουν τα dark kitchens στην Ευρώπη

H Curb μια εταιρεία με dark kitchens από τη Σουηδία σήκωσε 20 εκατ. ευρώ για να επεκταθεί σε νέες αγορές. Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε περίπου ένα χρόνο πριν και σήμερα δραστηριοποιείται στη Σουηδία και τη Δανία, δημιουργεί brands φαγητού που εξυπηρετούν το κοινό αποκλειστικά με delivery. Το φαγητό παρασκευάζεται στις “κουζίνες-φαντάσματα” της Curb και η όλη διαδικασία βασίζεται σε… δεδομένα.  Τι σημαίνει αυτό: Η Startup αξιοποιεί δεδομένα για τα πάντα, από τα logistics, έως τις προτιμήσεις των καταναλωτών και προσαρμόζει τις προσφορές της για να ικανοποιεί τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις τους.

Η Curb ιδρύθηκε από δύο πρώην στελέχη της Delivery Hero και συγκεκριμένα τον CEO στην περιοχή της Σκανδιναβίας, Carl Tengberg, και τον Managing Director της Σουηδίας Felipe Gutierrez και έχει, επομένως, ένα σημαντικό know-how στην αγορά του delivery, το οποίο θέλει να εξελίξει. Επενδύοντας τόσο στα δεδομένα όσο και στα dark kitchens – μια αγορά που αναμένεται να φτάσει το 1 τρισ. ευρώ μέχρι το 2030, η εταιρεία θέλει να πρωταγωνιστήσει το επόμενο διάστημα στην Ευρώπη.

“Είχαμε μια κουζίνα τον Δεκέμβριο και τώρα έχουμε τέσσερις σε δύο αγορές, τη Σουηδία και τη Δανία και άλλες σε εξέλιξη. Με αυτήν τη νέα χρηματοδότηση, σκοπεύουμε να επεκταθούμε σε αγορές εκτός της Σκανδιναβίας, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη θέση μας εντός”, δήλωσε στέλεχος της εταιρείας σε διεθνή μέσα, προσθέτοντας ότι με τη νέα χρηματοδότηση, η Curb σκοπεύει να επενδύσει σε περαιτέρω ανάπτυξη των προϊόντων της και στη χρήση δεδομένων για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των κουζινών της.

 

Διαβάστε ακόμα:

Το 2021 είναι η χρονιά του delivery!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις