Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Apple ετοιμάζει γυαλιά AR και το iPhone για ταυτότητα στα αεροδρόμια!

 

Εχθές ήταν η πρώτη μέρα του παγκόσμιου συνεδρίου για developers της Apple και είχαμε την επίσημη ανακοίνωση του νέου λειτουργικού συστήματος iOS 15 με πολλές και ενδιαφέρουσες προσθήκες!

Αρχικά χαρήκαμε όταν είδαμε ελληνικά στο teaser της εκδήλωσης αλλά τελικά δεν ανακοινώθηκε κάτι για υποστήριξη της γλώσσας μας στην Siri.

Παρότι δεν ανακοινώθηκε κάτι επίσημα ταυτόχρονα με το συνέδριο κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι η Apple ετοιμάζει πυρετωδώς τα γυαλιά AR, τα οποία θα επιτρέπει στον χρήστη να βλέπει μέσα από αυτά το περιβάλλον, με τον στόχο για να βγουν στην αγορά να είναι το πρώτο εξάμηνο του 2022. Κανονικά γυαλιά AR δεν αναμένονται, ακόμα και από την Apple, μέχρι το 2025.

Μπορείτε να δείτε παρακάτω το θέμα μας με τα βασικά νέα χαρακτηριστικά του iOS 15 αλλά θα θέλαμε να εστιάσουμε στα παρακάτω όχι και τόσο “συζητημένα” χαρακτηριστικά για το iOS 15 αλλά και γενικά για το οικοσύστημα υπηρεσιών της Apple.

Apple Music Lossless Audio

H υπηρεσία μουσικής της Apple προσφέρει από χθες κομμάτια χωρίς συμπίεση ήχου, Dolby Atmos και Spatial Audio για κατόχους iPhone, iPad, Mac και Apple TV 4K και θα είναι διαθέσιμα για τα λειτουργικά iOS 14.6 και macOS 11.4 και άνω. Τα AirPods, AirPods Pro, AirPods Max δεν θα υποστηρίζουν το φορμά Lossless Audio.

Live Text

Η νέα δυνατότητα αναγνώρισης κειμένων θα σκανάρει τις φωτογραφίες για κείμενο και θα επιτρέπει στον χρήστη να κάνει copy-paste για παράδειγμα έναν αριθμό που εμφανίζεται στη φωτογραφία.

Tαυτότητες στο Wallet

To Wallet, εκτός απο χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες θα μπορεί να φιλοξενήσει και τις ψηφιακές ταυτότητες του κράτους ή αρχικά της κάθε πολιτείας που τις υποστηρίζει. Με αυτό το τρόπο ο χρήστης εκτός από το να πληρώνει με το iPhone του θα μπορεί να περνάει από ελέγχους αεροδρομίων για παράδειγμα.

Ακόμα περισσότερη ιδιωτικότητα στο iOS 15 

Μετά τον “αντάρα” που προκάλεσε η Apple στην διαφημιστική αγορά και ειδικά στο Facebook, αποκλείοντας εξ ορισμού την εξατομίκευση των διαφημίσεων του facebook και άλλων εφαρμογών, μια κίνηση για την οποία θα πρέπει να βγάλουμε το καπέλο στην Apple, νέες δυνατότητες προστίθενται. Στο Apple Mail θα αποκλείονται τα tracking pixels ενώ ο Safari θα μπλοκάρει την εμφάνιση των IPs. Επίσης η Apple θα προσφέρει ένα αναλυτικό report σχετικά με τις εγκατεστημένες εφαρμογές.

H Siri θα λειτουργεί offline

Άλλη μια δυνατότητα η οποία έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια των ιδιωτικών δεδομένων αφορά τη Siri η οποία θα μπορεί να εκτελέσει τις φωνητικές εντολές σας τοπικά, χωρίς να χρειαστεί να στείλει τη φωνή σας στο Internet στους κεντρικούς servers της Apple.  Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι η Siri θα είναι προσβάσιμη και από αξεσουάρ τρίτων.

Πρόσβαση σε δεδομένα υγείας της οικογένειας

Οι χρήστες που το επιθυμούν θα μπορούν να κάνουν διαθέσιμα πληροφορίες και δεδομένα υγείας από το Apple Watch για παράδειγμα σε όσους επιλέξουν, εντός της οικογένειας για παράδειγμα.

AirTags παντού

Τα εξαιρετικά έξυπνα AirTags, τα οποία επιτρέπουν τον εντοπισμό του κατόχου τους με τεράστια ακρίβεια χωρίς τη χρήση δικτύων κινητής τηλεφωνίας και GPS θα προσφέρουν ειδοποιήσεις αποσύνδεσης ενώ μόλις εμφανίστηκε και εφαρμογή για Android έτσι ώστε να μετατραπεί και κάθε κινητό Android σαν κόμβο AirTag.

 

Apple: Nέες λειτουργίες υγείας, ασφάλειας, επικοινωνίας και παραγωγικότητας σε όλες τις συσκευές

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις