Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Junior Achievement: Δωρεά 38,8 εκατ. δολ. από την πρώην σύζυγο του Τζεφ Μπέζος, Μακένζι Σκοτ

Συγκεκριμένα, το Junior Achievement USA θα λάβει 10 εκατομμύρια δολάρια, ενώ 26 τοπικές επιχειρήσεις του Junior Achievement θα μοιραστούν 28,8 εκατομμύρια δολάρια με βάση την αξιολόγηση της Scott και της ομάδας της

Η Μακένζι Σκοτ, πρώην σύζυγος του ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος δώρισε 38,8 εκατ. δολ. στον εκπαιδευτικό οργανισμό εκπαίδευσης των ΗΠΑ «Junior Achievement USA».

Μια κίνηση που πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά στην 103χρονη ιστορία του εκπαιδευτικού φορέα.

Ειδικότερα, όπως συμβαίνει με όλες τις δωρεές τις πρώην συζύγου του μεγιστάνα Τζεφ Μπέζος –φτάνουν σχεδόν τα 12 δισ. δολάρια από το 2019-, η δωρεά προς το Junior Achievement USA είναι χωρίς περιορισμούς, πράγμα που σημαίνει ότι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα το Κολοράντο -προετοιμάζει τους μαθητές για την ενηλικίωση διδάσκοντάς τους οικονομικά, δεξιότητες σταδιοδρομίας και εκπαίδευση στο management επιχειρήσεων- μπορεί να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για οποιοδήποτε έργο θέλει.

«Πρόκειται για τεράστια, ευχάριστη έκπληξη» τόνισε ο επικεφαλής του οργανισμού και ανέβασε το ηθικό όλου του οργανισμού. Συγκεκριμένα, το Junior Achievement USA θα λάβει 10 εκατομμύρια δολάρια, ενώ 26 τοπικές επιχειρήσεις του Junior Achievement θα μοιραστούν 28,8 εκατομμύρια δολάρια με βάση την αξιολόγηση της Scott και της ομάδας της.

«Υποστηρίζουμε και τα 102 τοπικά μας γραφεία σε όλη τη χώρα, οπότε αυτό θα μας βοηθήσει πραγματικά να εξορθολογήσουμε τις δραστηριότητές μας», δήλωσε ο επικεφαλής του εκπαιδευτικού οργανισμού, Τζακ Κοζακόφσκι, μιλώντας στο Associated Press.

«Τελικά, καθώς θα γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί, θα μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε περισσότερα από τα παραδοσιακά δολάρια των δωρητών μας για την άμεση εξυπηρέτηση των νέων ανθρώπων με τους οποίους εργαζόμαστε» ανέφερε.

Αξίζει να τονίσουμε ότι η πρώην σύζυγος του μεγιστάνα Τζεφ Μπέζος, Μακένζι Σκοτ, έχει σήμερα περιουσία που ανέρχεται στα περίπου 42 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Μάλιστα, έχει υπογράψει το «Giving Pledge», τη δέσμευση πολλών δισεκατομμυριούχων να δωρίσουν περισσότερο από το ήμισυ της περιουσίας τους σε φιλανθρωπίες και δωρεές, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα New York Post.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις