Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

iOS 15.6.1: Γιατί το νέο update είναι αναγκαίο;

Η εταιρεία διέθεσε την νέα αναβάθμιση στην αγορά για Apple συσκευές η οποία έρχεται να διορθώσει μερικά πολύ σημαντικά bugs, κυρίως στην kernel του λειτουργικού συστήματος και στο WebKit

Η Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία του iOS 15.6.1, το iPadOS 15.6.1 και το macOS 12.5.1.

Η εταιρεία διέθεσε την νέα αναβάθμιση στην αγορά για Apple συσκευές η οποία έρχεται να διορθώσει μερικά πολύ σημαντικά bugs, κυρίως στην kernel του λειτουργικού συστήματος και στο WebKit, που έως τώρα επέτρεπαν κακόβουλες επιθέσεις με κώδικα στις συσκευές σας.

Η Apple τονίζει πως η zero day ευπάθεια του λογισμικού με την κωδική ονομασία CVE-2022-3289 έχει ήδη γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από hackers, οι οποίοι μπορούν να τρέξουν κώδικα με διαχειριστικά δικαιώματα στη συσκευή.

Στην περίπτωση του WebKit, του μηχανισμού που χρησιμοποιούν οι εφαρμογές Safari, Mail και άλλες iOS και macOS εφαρμογές, οι επιτιθέμενοι μπορούν να εκτελέσουν κώδικα που μπορεί να επιτρέψει το κατέβασμα malware. Hackers έχουν εκμεταλλευτεί ήδη και αυτήν την ευπάθεια.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple καλεί σε άμεση αναβάθμιση τους χρήστες για λόγους ασφαλείας. Από την κυκλοφορία του iOS 15 έχουν υπάρξει 13 updates, εννέα από τα οποία έχουν διορθώσει σημαντικές ευπάθειες.

Αν δε σας έχει εμφανιστεί αυτόματα ακόμα το update, μπορείτε να το αναζητήσετε επιλέγοντας Settings > General > Software Update στο iPhone και το iPad σας και System Preferences > Software Update στο Mac σας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις